info tipp 2022.02.03., csütörtök
1 perc

A napokban felröppent a hír, hogy az Instagram be fog vezetni egy fizetős funkciót. Ami nem meglepő, hiszen a Facebook már 2020-ban bejelentette, hogy havi díjas szolgáltatásokkal fog bővülni 2023-tól. Egy kis kutatómunkával, összegyűjtöttük Nektek a tudnivalókat az Insta előfizetésről.

 

Az Instagram subscriptions / előfizetés funkció főként arra szolgál, hogy a népszerű felhasználók exkluzív tartalmakat nyújthassank előfizetőiknek. Készíthetnek például sztorikat és liveokat közvetlenül nekik, így ők biztosan nem maradnak le semmiről. Emellett egy lila ikon fogja szimbolizálni ezeknek a felhasználóknak a csoportját. 

A havi előfizetési díjat a tartalomgyártók szabhatják meg, amely $0.99-től $9.99-ig terjedhet. Ezáltal a platformon keresztül egyesek fix havi bevételhez juthatnak. Továbbá az Instagram dolgozik rajta, hogy a magas követőtáborral rendelkező profilok előfizetői listájukat máshol is hasznosítani tudják.

Az Instagram már teszteli ezt a funkciót az Egyesült Államokban 10 tartalomgyártó segítségével, akik több tízezer követővel rendelkeznek.

Róluk van szó: @alanchikinchow, @sedona._, @alizakelly, @kelseylynncook, @elliottnorris, @jordanchiles, @jackjerry, @bunnymichael, @donalleniii@lonnieiiv

Érdemes figyelemmel követni a funkciót! Kíváncsian várjuk, hogy nálunk mikor és milyen feltételekkel kerül bevezetésre!

Források:
1. Introducing Subscriptions: Helping Creators Earn Recurring Monthly Income on Instagram
2. Instagram Testing Subscription Service For Creators To Sell Exclusive Content