info tipp 2022.10.06., csütörtök
5 perc

Az Instagram újabb bővítéssel állt elő - igaz, még csak a teszt fázisban tart a dolog, de nézzük, hogy miről is van szó. A közeledő fejlesztés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több linket is hozzáadjanak az IG biojukhoz. A fő ok, amiért ezt meg akarják valósítani az, hogy elősegítsék az alkalmazásban rejlő üzlet építési potenciál növekedését.

Poszt szövegekben még most is rendszeresen olvashatod: “link a bioban”. Ha jelen vagy több platformon is, vagy esetleg több weboldallal rendelkezel, vagy fontos landing oldalakat szeretnél kiemelni, akkor itt könnyen és egyszerűen fel tudod sorakoztatni az összes az URL-t. A profilunkat látógatóknak így csak két kattintásba fog kerülni, hogy a kívánt oldalra ugorjanak. Ugye milyen szuper?

Amint ebben a példában is látható, @sarahpagehair profilon már tesztelik az új több linkes opciót. A bioban láthatjuk a fő linket és a jobb oldalán pedig kiírja nekünk, hogy “......és további két hivatkozás”. Ha rákoppintunk a hivatkozás fülre, akkor azonnal felugrik nekünk egy kis ablak, ahol megjelenik a többi URL.

Amint már említettük, ezt az opciót október óta tesztelik és többféle formátumot is kipróbáltak már az alkotók.

Forrás: www.socialmediatoday.com/news/Instagram-Testing--Multiple-Links-in-User-Bios/633203/

A fenti képeken látható, hogy a különféle kiegészítések között lehetőség van Facebook oldal vagy csoport hivatkozás,-  valamint további egyéb linkek hozzáadására.

Magyarországon egyenlőre egy URL és egy Facebook hivatkozás hozzáadására van lehetőségünk.

Jelenleg még nincs meghatározva, hogy a felhasználóknak pontosan hány link beillesztésére lesz lehetőségük, de egy biztos, ez az ötlet befolyásolja a harmadik féltől származó eszközök, pl.: a Linktree használatának gyakoriságát.

Mi is az a Linktree?

A Linktree egy közösségi média hivatkozási céloldal. Lényegében ugyanilyen funkciókkal és lehetőségekkel bír, és anno annak érdekében jött létre, hogy a social média felhasználóknak legyen lehetőségük több hivatkozást megosztani követőikkel a saját profilukon.

Valamiben azonban mégis más ez a két linkmegosztó.

A Linktree egy freemium szolgáltatás: ingyenes, de „Pro” előfizetést is kínál, amely több előnnyel jár. Ilyen például a testreszabási lehetőség, részletesebb elemzés, e-mail regisztrálás integrációja stb. A felhasználók annyi linket tölthetnek fel, amennyit csak akarnak. A Pro analytics segítségével megtekinthetik átkattintási arányaikat. Az Instagram új bővítésével kapcsolatban egyenlőre ilyen lehetőségekről még nincs szó.

Az Insider értesülései szerint a Meta megerősítette, hogy valóban teszteli az új multi-link opciót, de kevés részletet közölt az eszköz tervezett bevezetéséről és funkcionális specifikációjáról.

Akárhogy is legyen, ez egy értékes kiegészítésnek bizonyulhat majd.