info tipp 2023.03.27., hétfő
2 perc

Megint bebizonyosodott, hogy a Meta csapata nem lógatja a lábát unalmában, ugyanis a fejlesztők újabb szuper Instagram matricát tesztelnek. Ez nem más, mint a “Top 3” interaktív matrica, amellyel még több interakciót válthatunk ki a közönségből. Vizsgáljuk meg kicsit közelebbről!

Alessandro Paluzzi, alkalmazás kutató számolt be először az újdonságról. A matrica használatával Insta storyban egy adott témában követőid felsorolhatják 3 kedvencüket, legyen szó filmről, zenéről vagy akár termékekről. Csak a képzeleted szabhat határt, hogy mégis milyen témát vetsz fel.

+ A legjobb válaszokat meg is oszthatod.

Honnan jöhetett a matrica ötlete? Sejthetően a MySpace-ről - sokaknak már lehet nem is ismerős ez a felület - ugyanis ott volt hasonló funkció, miszerint a platform felsorolta a Top 8 barátunkat. Feltehetően az interakciók és chatelések alapján állította fel a sorrendet.

Mint látni, Zuckerberg és csapata folyamatosan bányásznak az áttörést hozó lehetőségek után, így időnként a régi trendek között is körülnéznek. Ez nem meglepő ugyanis gondoljunk csak bele, minden régi divat újból visszaköszön napjainkban.

Még egyelőre nincs hír a Instagramtól, hogy valójában mikor kerül éles tesztelésre a “Top 3” matrica, viszont szerintünk nagyon ígéretes!

Forrás: Instagram’s Testing a New ‘Top 3’ Sticker for Stories