info tipp 2023.08.23., szerda
5 perc

Az Instagram közvetítéscsatornák már Magyarországon is elérhetőek. Ez most a legújabb őrület világszerte! Megmutatjuk, hogyan tudsz te is Broadcast Channel-t létrehozni vagy más csatornákhoz csatlakozni. Ebben a blogban, összegyűjtöttünk neked mindent amit tudnod kell erről az új funkcióról!

Mik azok az Instagram közvetítéscsatornák?

Az Instagram Broadcast Channels lehetővé teszi az alkotók számára, hogy egyirányú üzeneteket küldjenek a csatorna tagjainak. Lényegében olyan mint egy zárt csoport. A csatornán keresztül csak te tudsz szöveges üzeneteket, fotókat, videókat, szavazásokat és hangüzeneteket megosztani. 

Valamilyen szinten be tudod vonni őket a kommunikációba. A követők reagálhatnak az üzeneteidre vagy interaktív elemekkel léphetnek kapcsolatba, de ezeken a csatornákon nem írhatnak megjegyzést, és nem hozhatnak létre saját üzenetet.

Hogyan keress közvetítéscsatornákat?

A Broadcast csatornák megtalálásához lépj be az Instagram alkalmazáson belül a DM üzenetek közé és használd a keresősávot. Itt kulcsszó alapján tudsz keresni vagy megtekintheted az alkalmazás által javasolt csatornákat, amelyeket az Insta az általad követett személyek és az érdeklődési köröd alapján állít össze.

Ha a fióktulajdonos engedélyezte, akkor a követett személy Instagram biójában is láthatod a közvetítéscsatornát.

Az Instagram azonban értesítéseket is küld, ha az általad követett fiókok Broadcast Channel-t készítenek.

Hogyan hozz létre Instagram közvetítéscsatornát?

A csatorna létrehozásához nyisd meg az Instagram alkalmazást és lépj be a DM üzenetek közé. Majd koppints az új üzenet létrehozása ikonra. 

Itt meg kell jelennie a közvetítéscsatorna létrehozás lehetőségének.

Az általad létrehozott csatornát csak a követőid vagy az előfizetőid számára állíthatod be. 

Amikor létrehozol egy csatornát, ne feledd, hogy követőid vagy fizetett feliratkozóid értesítést kapnak róla. Fontos, hogy az első üzenetednek fel kell kelteni az érdeklődést a követőidben!

Így használd Broadcast Channels-t, üzleti célokra

Egy nagyon fontos kérdést viszont még nem érintettünk. Hogyan hozhatod ki a legtöbbet a közvetítéscsatornából, ha vállalkozásod van?

Követők szerzésére igen okos megoldás lehet egy ilyen csatorna létrehozása. Bár bármely Insta felhasználó megtekintheti a tartalmakat egy nyilvános csatornán, viszont csak a követők csatlakozhatnak hozzá és kaphatnak automatikusan frissítéseket. Tehát ha elegendő értéket kínálsz, akkor a felhasználókat ösztönözni tudod arra, hogy csatlakozzanak közvetítéscsatornádhoz, amit csak úgy tudnak megtenni ha bekövetik az oldalad. 

Az Instagramon van pár lehetőség a csatornád népszerűsítésére:

Már említettük, hogy a közvetítéscsatornádat megjelenítheted az Instagram biódban. Így bárki aki az oldalara téved nagyobb eséllyel fog rákattintani, ezt a lehetőséget mindenképpen érdemes kihasználni.

Valamint Insta story formájában is megoszthatod csatornádat, ahol a jelenlegi követőidet csatlakozásra buzdíthatod. Ez a lehetőség nem kizárólag a csatornatulajdonosok számára elérhető. A követőknek is lehetőségük van megosztani a saját Insta történetükben.

A csatorna üzenetei, ugyanúgy megjelennek a DM üzenetek között, így a követőid nehezebben tudják ezeket figyelmen kívül hagyni. Ez nagy mértékben segíthet növelni az elköteleződést az oldalad iránt. 

A közvetítéscsatorna tartalmának nem kell teljesen elkülönülnie a hírcsatorna tartalmától. Megoszthatod bejegyzéseidet és lapozós posztjaidat is csatornádon keresztül. Így a követők láthatják az eredeti tartalmat, és nyilvánosan részt vehetnek a kommentelésben.

A csatornáid követőinek lehetőségük van megosztani a közvetített üzeneteidet Insta storyban. Ez a megosztási funkció segíthet a csatornád népszerűsítésében, miközben javítja a hírcsatorna tartalmával kapcsolatos elkötelezettséget. Amint látod a történetmegosztás tartalmazza az üzenetet, és van egy interaktív linkje is, amelyet követőid megtekinthetnek és csatlakozhatnak a csatornádhoz.

Zárógondolat

Az Instagram ezzel a frissítésével megint nagyon sok felhasználónak kedvezett. Rengeteg influencer használja az új funkciót és úgy tűnik, hogy az emberek kedvelik ezeket a közvetítéscsatornákat. 

Ha kedvet kaptál te is ahhoz, hogy ilyen csatornát hozz létre, akkor ne habozz! Sok sikert kívánunk a saját Broadcast Channel-ed létrehozásához!

Forrás: Instagram Broadcast Channels Roll Out Globally: What You Need To Know