2018.09.26., szerda
2 perc

Magyarországra is megérkezett a Google Arts & Culture applikációjának frissítése, azaz ha eddig égető vágyat éreztél arra, hogy megtudd, melyik, századokkal ezelőtti festmény modellje született újjá a testedben, akkor itt az idő - szelfizésre fel!

A Google alkalmazása (Androidra itt, iOS-re pedig itt töltheted le) már elég régóta elérhető, azonban a magyar közönség eddig csak különböző cselekhez folyamodva juthatott hozzá a hőn áhított képekhez. Most viszont itthon is debütált ez a funkció, így egy kicsit mi is hódoltunk a művészeteknek, és leteszteltük a programot.

Az app egyébként egy remek kis gyűjtemény, ahol online betekintést nyerhetsz a világ leghíresebb múzeumaiba is. Mindig frissül az aktuális téma, mi éppen a berlini Múzeum-szigetbe futottunk bele, de egyébként is mindenféle festmények és kiállítási tárgyak között barangolhatsz, cikkeket olvashatsz, vagy akár egy gombnyomással ledobhatod magad egy egyiptomi piramis elé is.

google arts_teszt_interword

Szóval szuper az alkalmazás, na! Könnyen megszeretteti az emberrel a művészetet, én például azon kaptam magam, hogy éppen a tradicionális afrikai szertartásokról olvasgatok, pedig hát nem ez volt az elsődleges célom, amikor rákattintottam az Arts & Culture ikonjára.

De lássuk, milyen festmények bújnak meg bennünk!

Az én önmagamról alkotott eddigi elképzeléseimet két pillanat alatt döntötte romba, amikor sokadik próbálkozásra sem sikerült nőnek lennem az alkalmazás szerint. Viszont az enyhe duck face beállítással legalább kialkudtam egy hetyke bajuszt. Öröm az ürömben.

google arts teszt_interword_2

Aztán végül sikerült a nememnek megfelelő festményt sorsoltatni, bár ezzel a profilból készült képpel úgy érzem, még mindig nem ismert el teljes mértékben a Google:

Megtudtuk, hogy Leonard William Ten Broeck Laci testében reinkarnálódott (és most láthatóan jobb kedve is van már) :

Zsófi sem panaszkodhat a találataira:

A funkció tesztelésének annyi haszna pedig mindenképpen volt, hogy legalább kiderült, Ivánnal valamikor régen rokonságban állhattunk:

googleartandculutre_teszt_interword4