info tipp 2024.07.24., szerda
5 perc

Az Instagram bejelentette, hogy bővíti a ‘Jegyzet’ üzenetküldő funkcióját, így a felhasználók mostantól Reels videókhoz és a feedben megjelenő posztokhoz is tudnak majd jegyzetet fűzni.
Olvass tovább, hogy megtudd, miért tett így az Instagram!

Hogyan működik?

Ahogy a példa mutatja, a felhasználók ezentúl jegyzeteket írhatnak a Reels videókhoz, új interakciós lehetőséget teremtve.

Hasonlóképpen a feedben megjelenő posztoknál is jegyzetként tudnak rövid üzenetet fűzni közvetlenül a poszthoz.

Ezek a jegyzetek 3 napig lesznek elérhetőek, így nem kell attól tartani, hogy állandóan ott maradnának. Csak azok írhatnak jegyzetet neked, akikkel kölcsönösen követitek egymást.

Miért volt erre szükség?

Eddig úgy tűnik, a jegyzetek jó ötletnek bizonyulnak. Egy évvel ezelőtti jelentés szerint a fiatalok körében nagyon elterjedt a használata, tízszer annyira, mint más korcsoportokban.

A Jegyzet funkció eredetileg egy inbox funkcióként indult, de az Instagram gyorsan kiterjesztette és továbbfejlesztette. Kezdetben csak a képernyő tetején volt jelen, és zeneszámokat lehetett benne megjeleníteni.

Még májusban kezdték el tesztelni a jegyzeteket a Reels-videókhoz és az egyszerű posztokhoz.

Az Instagram magyarázata:

„Az új funkció bevezetésével az emberek továbbra is előnyben részesítik az ismerőseikkel és közeli barátaikkal való kommunikációt, viszont látható, hogy tetszik nekik, ha egy gyors gondolatot megoszthatnak, amit csak a hozzájuk közel állók láthatnak, főleg komikus tartalmak esetében.”

A Meta számára kulcsfontosságú, hogy interakcióra és elköteleződésre rávegye a fiatalokat, mivel sokan térnek át más platformokra, mint a TikTok vagy a Snapchat. Ezért próbálják a lehető legtöbbet kihozni a jegyzetekből, bármi áron.

Ha pedig olvasod ezt a blogot és azt gondolod: „Mégis ki a fenét érdekelnek a jegyzetek?”, akkor valószínűleg nem neked valók. A jegyzetek csak bizonyos csoportokat érdekelnek.

Az Instagram próbálja felhívni a felhasználók figyelmét az új funkcióra, értesítést küldve, ha egy ismerősük közzétette első jegyzetét.

Lia Habermann, alkotó-gazdasági szakértő példája alapján az Instagram úgy használja az értesítést egy ismerősöd első jegyzetéről, mint az új funkció promóciója.

Az Instagram állítása szerint a jegyzetek által a felhasználók:

  • Élőben tudnak reagálni posztokra: Jegyzeteket olvasva és írva Reels-videókon vagy a feedben nem maradsz le az újdonságokról.
  • Forró fejleményeket vagy tabu témákat tudnak megbeszélni: A jegyzetek 3 napig láthatóak, így könnyedén megoszthatod a véleményedet.
  • Hype-olhatják barátaikat: Jegyzetet hagyhatnak barátaik szelfijén, vagy megoszthatják lelkesedésüket egy új Taylor Swift szám miatt.

Valóban ekkora dolog ez?

Az Instagram számára igen, mivel így tudják hatékonyan megcélozni a fiatalokat, akik elengedhetetlenek a platform fennmaradásához. A hétköznapi felhasználók számára valószínűleg minimális hatással lesz.

Összefoglaló

  • Az Instagram kibővítette 'Jegyzet' funkcióját, így a felhasználók mostantól Reels videókhoz és feed-posztokhoz is fűzhetnek jegyzeteket.
  • A jegyzetek 3 napig láthatók, és csak kölcsönösen követett felhasználók írhatják őket.
  • Az új funkció célja a fiatal felhasználók interakciójának és elköteleződésének növelése, különösen a TikTok és Snapchat konkurenciája miatt.
  • Az Instagram reméli, hogy a jegyzetekkel gyors és közvetlen kommunikációt tesz lehetővé, főleg humoros és friss tartalmak esetében

Forrás: Instagram Expands Notes to Reels and Feed Posts