info tipp 2023.03.02., csütörtök
5 perc

Megkezdődött a Meta Verified előfizetéses csomag tesztelése Ausztráliában és Új-Zélandon. Vajon van ennek bármi értelme? Ebben a blogban erre a kérdésre próbálunk választ adni.

Mi az a Meta Verified?

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója bejelentette, hogy új Meta Verified csomagot tesztelnek. Ez egy olyan előfizetéses lehetőség, amely Instagramon és Facebookon lesz elérhető. Egyenlőre még csak a teszt fázisban tart a dolog. 

A Meta elsősorban a feltörekvő alkotóknak szeretne kedvezni ezzel a funkcióval. Lehetővé szeretnék tenni számukra, hogy növeljék jelenlétüket és gyorsabban építsenek közösséget.

Mit tartalmaz a Meta Verified?

Igazolás
Ez egy ellenőrzött jelvény, amely megerősíti, hogy te vagy az ,,igazi”, és hogy fiókodat hivatalos személyazonosító igazolvánnyal hitelesítették.

Proaktív fiókvédelem
Nagyobb védelem biztosítása, proaktív fiókfigyeléssel és kétfaktoros hitelesítéssel.  

Közvetlen fióktámogatás
Bármikor amikor segítségre lenne szükséged a fiókoddal kapcsolatban, akkor egy valódi személy fog a rendelkezésedre állni.

Fokozott láthatóság
Megnövelt láthatóság és elérés a platform egyes területein. Például a keresésben, a kommentekben és az ajánlásokban. 

Exkluzív funkciók
Exkluzív funkciók, amelyekkel egyedi módon fejezheted ki magad. Például szerezhetsz egyedi matricákat a Facebookon és az Instagramon is.

Kik regisztrálhatnak?

A regisztrációhoz minimális aktivitásra van szükség a social oldalakon, és legalább a 18 évesnek kell lenned. Fontos, hogy a Facebook és Instagram nevednek meg kell egyeznie a személyi igazolványodban szereplő névvel. 

Jelenleg csak magánszemélyek regisztrálhatnak, a vállalatok számára egyenlőre nem elérhető az előfizetéses csomag. 

Azok, akik megkapják a hitelesítést, nem változtathatják meg a profilnevüket, felhasználónevüket, születésnapjukat vagy profilfotójukat anélkül, hogy újra át ne menjenek az ellenőrzési folyamaton. Ezt így a későbbiekben érdekes lesz kivitelezni, hiszen, a profilfotó cseréje gyakori.

Hazánkban elérhető már ez az előfizetés?

Jelenleg csak Ausztráliában és Új-Zélandon. A Meta azonban ígéri, hogy ezt hamarosan bővíti.

Honnan tudok értesülni arról, hogy Magyarországon mikortól válik elérhetővé? 

Ha értesülni szeretnél, arról, hogy mikortól válik elérhetővé hazánkban, akkor csatlakozz a Meta Verified várólistájához

Lehet egy Meta Verified előfizetést használni Instagramon és Facebookon?

Sajnos nem. A Meta Verified használatához az Instagramon és a Facebookon is, mindegyik alkalmazásra külön elő kell fizetni

Milyen áron érhető el?

A szolgáltatást weben keresztül 11,99 USD, az iOS és Android rendszeren pedig 14,99 USD

Megéri ez a Meta-nak?

A Metának, azaz a Facebook anyavállalatának bevételei 2022 negyedik negyedévében kb. 32 milliárd dollárt tettek ki. 

A valódi felhasználók számát nehéz meghatározni, hiszen számos kamu és duplikált fiók is létezik. A cég becslései szerint ennek függvényében kb. 2,5 milliárd valódi profillal érdemes számolni.

Ha ezeket az adatokat figyelembe vesszük, akkor közel 28 millió embernek kellene fizetnie a 11,99 USD csomagot, hogy elérjék az 1 milliárd USD negyedéves bevételet. Ez körülbelül az összes felhasználói szám 1 százalékát jelentené. Az 1 milliárd USD negyedéves bevétel pedig több, mint 3%-os növekedést jelentene a 2022 Q4 eredményeihez képest. 

Zárógondolat

Összességében véve rengeteg megválaszolatlan kérdés vetődik fel a Meta Verified-al kapcsolatban. Vajon hányan fognak előfizetni? Valóban nyereséges lesz ez a Meta-nak? Lesznek még új funkciók? 

Az idő előrehaladtával reméljük, hogy minden kérdésünkre választ kapunk! Ne feledkezzünk meg arról, hogy ez a projekt még csak a teszt fázisban tart és nyilván van még mit csiszolni rajta.

Te előfizetnél?

 

Forrás: Testing Meta Verified to Help Creators Establish Their Presence