kezdő tipp 2022.11.21., hétfő
10 perc

A hashtagek minden közösségi média platform fontos részét képezik és ez alól a TikTok sem jelent kivételt!

Az egyik jól bevált módszer a követők szerzésére, ha erős TikTok hashtag stratégiával rendelkezel. Ha meg szeretnéd tudni, hogyan bővítheted a követőid számát és hogyan lehetsz sikeres ezen a platformon a #-ek használatával, akkor tarts velünk!

1. MIK AZOK A TIKTOK HASHTAGEK?

A TikTok #-ek kulcsfontosságú eszközei annak biztosítására, hogy a tartalmaid minél több felhasználó számára láthatóvá váljanak. Ezek használata a legjobb módszer arra, hogy kategorizáld videóidat. Egyik fő pozitívuma, ha a felhasználók rákeresnek egy adott hashtagre, a számukra releváns információk között a te videóidat is látni fogják.

2. MIÉRT HASZNÁLJ TIKTOK HASHTAGET?

A márkák TikTok hashtaget adhatnak felirataikhoz, hogy az alkotók nyomon követhessék az általuk érdekesnek talált témákat és hogy ihletet merítsenek mások tartalmaiból.

2.1 Gyarapodhat a követőid száma

A TikTok algoritmusa a hashtaggel ellátott tartalmakat előnyben részesíti és a legjobban teljesítő #-ek segítségével közvetlenül a potenciális célközönséged elé juttathatja videódat.

2.2 Növekedhet az elköteleződés

A megnövekedett láthatóság magasabb TikTok elköteleződési arányt is eredményezhet.

Ha többen látják a tartalmadat, akkor nagy a valószínűsége, hogy többen fognak bekövetni és ezáltal az interakciók száma is növekedni fog. Kommentek, lájkok, megosztások stb.

2.3 Felfedezheted a legújabb trendeket

A hashtagek segítségével megragadhatod a pillanatot és kihasználhatod a legjobb TikTok trendeket.

2.4 Közösséget építhetsz

Találj ki egy egyedi, reprezentálható hashtaget, amellyel videók készítésére csábíthatod a közönséged. 

A márkáddal kapcsolatos TikTok hashtagek fantasztikus módszert jelentenek arra, hogy szilárd követőtábort építs a branded köré.

Képes leszel odaadó követőket építeni olyan felhasználókból, akik elég érdekesnek találják a tartalmaidat ahhoz, hogy nyomon kövessék tevékenységeidet, sőt meg is osszák azokat.

A Fenty Beauty kiváló példa. A márka a #fentyface hashtag köré követő és ösztönző felhasználói tartalmakat alkottak meg.

2.5 Számodra előnyös kapcsolatokat építhetsz

Ha TikTok influencer marketing kampányt tervezel, a hashtagekre keresés egy nagyszerű technika, amelyekkel új tehetségekre találhatsz és ezzel is növelheted a követőid számát.

A TikTok influencerekkel való együttműködés népszerű stratégia a marketingszakemberek körében, mert lehetővé teszi, hogy az alkotók és a márkák is profitáljanak egymás követőiből.

3. HOGYAN MŰKÖDNEK A TIKTOK HASHTAGEK?

Mivel minden TikTok felhasználói oldal személyre szabott, ezért az algoritmus figyelembe veszi a posztok szövegében és magában a videóban használt #-eket is. Az algoritmus kiértékeli a videó témáját, és kiválasztja, hogy mely felhasználók számára lehet érdekes a megosztott tartalom.

4. HÁNY #-ET KELL HASZNÁLNI?

Technikailag nincs korlátozva, hogy hány #-et adhatsz hozzá a tartalmaidhoz. Tetszőleges számú TikTok hashtaget használhatsz. Egyetlen egy kritérium van: a posztszöveg maximum 2200 karakterből állhat.

Véleményünk szerint, azonban figyelj arra, hogy ne használj túlzottan sokat, mert az spamnek tűnhet! Szakértők véleménye szerint az ideális mennyiség minimum 3 és maximum 5 darab.

Amikor már eldöntötted, hogy a tartalomtípusodhoz mely TikTok #-ek a legmegfelelőbbek, érdemes elkészíteni egy ezzel kapcsolatos listát. A tartalom közzététele előtt ez gyorsabbá teheti a folyamatot.

5. HOGYAN TALÁLHATUNK FELKAPOTT TIKTOK HASHTAGEKET?

A videók poszt szövegében szereplő #-ek kiválasztásakor elsősorban a legnézettebbekre koncentrálj. Így nagyobb az esélye annak, hogy videóid a megfelelő felhasználók For You Page oldalára kerüljenek.

5.1 Használd a TikTok Creative Centert a hashtag trendek felfedezésére

A marketingszakemberek a TikTok Creative Center Trend Discovery funkcióját használják, hogy betekintést nyerjenek a felkapott témákba, hashtagekbe, zenékbe és videókba.

A Trend Discovery célja, hogy megkönnyítse a kutatási folyamatot azáltal, hogy folyamatosan tájékozódhatsz az újdonságokról, és elősegíti, hogy a TikTok-videók a lehető legsikeresebbek legyenek.

A keresési eredmények hely, iparág vagy időtartam alapján szűrhetőek

5.2 A TikTok hashtagek kutatása a Discovery oldalán

A jelenleg felkapott legnépszerűbb hashtagek közül néhány ki van emelve a TikTok Discovery oldalán. A tartózkodási helytől függően keresgélheted az aktuális felkapott kihívásokat, amelyek egy adott #-hez kapcsolódnak.

Megadhatsz releváns kulcsszavakat a Felfedezés oldal kereső sávjában, és a kapcsolódó #-et a Hashtagek lapon keresheted meg.

5.3 Tartsd szemmel a versenytársaid hashtageit

A versenytársaktól is lehet inspirálódni! Ha figyelemmel kíséred, hogy vetélytársaid milyen #-eket használnak, akkor könnyen lehet, hogy lesz köztük, olyan amire te nem is gondoltál. 

Ezenkívül a TikTok hashtag kutatás némi képet adhat arról, hogy mások milyen tartalmakat gyártanak TikTokra.

Javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizd versenytársaid profiljait és tartalmait, annak érdekében, hogy összehasonlíthasd a TikTok teljesítményeid másokéval.

6. BEVÁLT MÓDSZEREK A TIKTOK HASHTAGEK HASZNÁLATÁHOZ

Nincs valós mód annak előrejelzésére, hogy egy adott TikTok hashtag milyen hatással lesz a videódra. Van azonban 2 szuper tippünk!

6.1 Kövesd a számodra releváns #-et TikTok-on

Mivel a TikTok trendek általában nem tartanak sokáig, előfordulhat, hogy a ma felkapott hashtag holnap már nem lesz olyan népszerű.

Ezért keress olyanokat, amelyek jelenleg népszerűek és relevánsak számodra.

A #-ek bekövetése nagyon egyszerű: csak válaszd ki a kívánt TikTok hashtaget, és nyomd meg a Hozzáadás a kedvencekhez gombot .

Egy adott témához kapcsolódó legtrendibb #-ek felfedezéséhez használhatsz olyan eszközöket is, mint a TikTok Hashtag vagy a Hashtag Expert. Ezek a programok információt nyújtanak az adott hashtaghez kapcsolódó bejegyzések és oldalmegtekintések mennyiségéről.

6.2 Használd bölcsen a legnépszerűbb hashtageket a TikTok-on.

A legtöbb megtekintési számmal rendelkező # a: #fyp, #foryou, #viralvideos és #trending.

Ezeknek a felkapott hashtageknek a TikTok-on való használata garantált stratégiának tűnhet a nézettség növelésére, de ne feledd, hogy ezek esetében rendkívüli a verseny.

E népszerű hashtagek használata kihívást jelenthet, hogy kitűnjön a tömegből.

Zárógondolat

Egy ilyen népszerű platformon, mint a TikTok nehéz kitűnni a tömegből, de a #-ek sokat tudnak segíteni ebben! Ezek használatával több kedvelést gyűjthetsz be videóidra és a követőid száma is gyarapodhat.

Ne feledd azonban, hogy egy sikeres TikTok oldalnak nem szabad csak a hashtag stratégiára támaszkodnia, mert ezenkívül számos más tényező befolyásolhatja népszerűségedet az oldalon.

 

Forrás: How to Use TikTok Hashtags to Spot Trends and Boost Views 

Utolsó módosítás2024. 09. 17.