info tipp 2024.04.12., péntek
3 perc

Az Instagram új matricával bővítette a Stories kollekcióját: az ‘Értesítések bekapcsolása’ - avagy ‘Notify’ - egy egyszerű megoldást kínál a felhasználóknak, hogy értesüljenek kedvenc tartalomgyártóik újdonságairól.

Ahogy alább látható, az új matrica használatával az alkotók felkérhetik közönségüket, hogy értesítéseket állítsanak be. Amint a néző rákattint a matricára, kiválaszthatja, hogy mely tartalmakról kapjon értesítést. 

Maga az értesítési funkció egyébként már korábban is elérhető volt: egy adott profilon, a jobb felső sarokban egy kis csengő segítségével lehetett bekapcsolni.

Ahogy Adam Mosseri, az Instagram vezetője fogalmazott:

"Senki nem éri el az összes követőjét, amikor posztol, két okból kifolyólag. Egyrészt a követőid nagy része az adott napon nem nyitja meg az alkalmazást. Másrészt pedig azok, akik bejelentkeznek, sokkal több posztot akarnak látni, mint amennyire idejük van: nem görgetnek le elég messzire ahhoz, hogy minden tartalmat megnézzenek.".

A lényeg, hogy az algoritmus nem feltétlenül fogja a tartalmaid minden néződnek mutatni. Az ‘Értesítések bekapcsolása’ funkció egy jó módja annak, hogy a legelkötelezettebb követőid garantáltan elérd, hiszen lehetőséget adsz nekik arra, hogy értesüljenek minden posztról vagy sztoriról, amit megosztasz.

Úgy gondoljuk - akár a tartalomgyártó, akár követő szemszögéből nézve -, ez egy jó módja annak, hogy a felhasználók legkedveltebb oldalaik újdonságaival kapcsolatban naprakészek maradjanak.

Forrás: Instagram Adds Notify Sticker To Help Creators Maximize Fan Connections