info tipp 2022.07.19., kedd
2 perc

A Domain Authority röviden DA, egy keresőmotor rangsorolási pontszám, amelyet a Moz fejlesztett ki a webhelyek kereső rangsorolásának (SERP) megítélésére. A Moz Domain Authority keresőmotorok rangsorolási pontszáma 1-től 100-ig terjed, a magasabb számok pedig a jobb eredmények valószínűségét jelentik a SERP-ben.

Ennek a mutatónak a meghatározásához a keresőoptimalizálási eszköz figyelembe veszi a weboldalra érkező linkek mennyiségét és minőségét egyaránt. Tehát ha minél relevánsabb és jobb linkek vannak kapcsolva az adott domainre, akkor a pontszám is erősebb lehet a bizalmi faktor miatt. Így, ha egy oldal magas tekintélyű oldalakról tartalmaz visszamutató hivatkozásokat – például Google, kormányzati oldalak, neves újságok vagy magazinok –, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy jobb pontszámot kap.

Ez lehetővé teszi az egyes oldalak finomhangolását – például a blogbejegyzések vagy a termékoldalak – teljesítményének elemzését. 

Fontos megjegyezni, a Domain Authority nem lineáris, hanem logaritmikus skála. Ez azt jelenti, hogy sokkal egyszerűbb 10-ről 20-ra feljutni, mint 80-ról 90-re. Maga a Moz a pontszám kalkulálásához kb 40 tényezőt használ fel és ezek közül az egyik legfontosabb a linképítés, amiről már szót ejtettünk. 

Így tudod ellenőrizni a jelenlegi helyezésedet!

A Moz-on ingyenesen ellenőrizheted webhelyed Domain Authority pontszámát. Csak meg kell adnod a domain gyökér URL-jét és automatikusan megjelenik a weboldalad Domain Authority pontszáma.

Link:

https://moz.com/domain-analysis

Összefoglalva, a Domain Authority pontszám erősítése nem megy egyik napról a másikra. Sok munkát kell belefektetni és az első lépés a mélyreható kutatás. Hiszen az egész folyamat célja a felhasználói élmény teljeskörű biztosítása és valjuk be, ebben mindig tudunk javulni. 

www.interword.hu/hu/kerem-a-hirlevelet

Forrás: Domain authority