info tipp 2020.10.09., péntek
1 perc

Legfrissebb #marketingszótár bejegyzésünkben a domain-nal ismerkedhetsz meg részletesebben.

A domain az IP címekhez tartozó egyedi név - “a honlap neve” - például esetünkben az interword.hu. Ezeket a neveket az internetes keresések megkönnyítésére hozták létre, mivel felhasználóként az IP címek megjegyzése meglehetősen bonyolult lenne. A kifejezést általában az URL-lel szokás összetéveszteni, azonban az URL egy adott honlap teljes címét jelöli és segít abban, hogy megtalálj egy oldalt a neten. A domain az URL egyik fő építőeleme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Legfrissebb #marketingszótár bejegyzésünkben a ????????????????????????-nal ismerkedhetsz meg részletesebben. ???? A domain az IP címekhez tartozó egyedi név - “a honlap neve” - például esetünkben az interword.hu. ???? Ezeket a neveket az internetes keresések megkönnyítésére hozták létre, mivel felhasználóként az IP címek megjegyzése meglehetősen bonyolult lenne. ???? A kifejezést általában az URL-lel szokás összetéveszteni, azonban az URL egy adott honlap teljes címét jelöli és segít abban, hogy megtalálj egy oldalt a neten. A domain az URL egyik fő építőeleme. ???? A ???????????????????????? felépítése: ⚙️ Top-level domain (Legfelső szintű tartomány): Ez a .hu, .com, .org stb. jelölés, a domain azon része, amely a ponttól jobbra helyezkedik el. Ez lehet egy ország kódja vagy egy általános címke is. ⚙️ Second-level domain (Második szintű tartomány): Ez általában a cég, a termék, vagy a szolgáltatás neve, a domain azon része, amely a ponttól balra helyezkedik el. Például az “interword”. Milyen egy jó ???????????????????????? név? ☑️ Könnyen megjegyezhető ☑️ Keresőbarát (tartalmaz releváns kulcsszavakat) ☑️ Nem tartalmaz speciális karaktereket ☑️ Figyelemfelkeltő ☑️ Illeszkedik az oldalhoz ???? Fontos: Olyan egyedi domain nevet kell választanod, amelyet még senki nem használ, tehát még nincs regisztrálva. ???? A domain regisztrációs portálokon (pl. www.domain.hu) könnyen leellenőrizheted elérhető-e még a kiválasztott neved. ???? ???? ???? ????????????????????????, ???????????????????????????????????????????????????????? ➡️ @interword.hu #interword #marketing #marketingügynökség #onlinemarketing #közösségimédia #digitálismarketing #magyarmarketing #domain #domén #website #honlap #webdesign #vallalkozas #vallalkozasfejlesztes #vállalkozásfejlesztés

A post shared by Interword Web & Social (@interword.hu) on

A domain felépítése:
  • Top-level domain (Legfelső szintű tartomány): Ez a .hu, .com, .org stb. jelölés, a domain azon része, amely a ponttól jobbra helyezkedik el. Ez lehet egy ország kódja vagy egy általános címke is. 
  • Second-level domain (Második szintű tartomány): Ez általában a cég, a termék, vagy a szolgáltatás neve, a domain azon része, amely a ponttól balra helyezkedik el. Például az “interword”. 
Milyen egy jó domain név?
  • Könnyen megjegyezhető
  • Keresőbarát (tartalmaz releváns kulcsszavakat)
  • Nem tartalmaz speciális karaktereket
  • Figyelemfelkeltő
  • Illeszkedik az oldalhoz

Fontos: Olyan egyedi domain nevet kell választanod, amelyet még senki nem használ, tehát még nincs regisztrálva. A domain regisztrációs portálokon (pl. www.domain.hu) könnyen leellenőrizheted elérhető-e még a kiválasztott neved.