kezdő tipp 2023.06.01., csütörtök
3 perc

A hideg email egy erőteljes kapcsolatépítési stratégia, amely szuper segítség lehet a potenciális ügyfelek szerzésében. A legjobb benne, hogy költséghatékony módszer, így ideális lehet szinte bárki számára.

Mit is jelent a hideg email?

Ez egy olyan email fajta, amit minden előzetes ismertség nélkül írsz, hogy bemutatkozz valakinek és próbálj kapcsolatot kialakítani vele abban a reményben, hogy végül ügyféllé konvertáld őt. Sokan összetévesztik a hideg emailt és az email marketinget, de a két fogalom teljesen más. 

Az e-mail marketing célja általában az előzetes kapcsolat megerősítése vagy fenntartása már meglévő ügyfelekkel. Az email marketing kampányok általában szélesebb körben és több címzetthez szólnak. Ezek a kampányok tipikusan automatizáltak és az üzenetük kevésbé személyre szabott.

A hideg email viszont egyedi levelek küldésén alapul, olyan embereknek, akikkel még nem alakítottál ki kapcsolatot. A cél itt a kapcsolatfelvétel és a kölcsönös bizalom kialakítása, hogy bemutathasd magad. Hatékony módja ez az új potenciális ügyfelek elérésének és üzleti lehetőségek megragadásának. Azonban fontos, hogy betartsd az adatkezelési szabályokat és csak azoknak küldj ilyet, akik érdeklődést mutattak a terméked vagy szolgáltatásod iránt.

Így írj 4 lépésben hideg emailt a ChatGPT segítségével

Nézz utána kinek is írsz, nézd meg a közösségi média profiljait, üzleti jellegű megkeresésnél érdemes különösen nagy hangsúlyt fektetni az adott ember LinkedIn oldalára, hiszen itt lesznek a leghasznosabb információk a számodra.

Itt egy példa, amiket mi találtunk a kiszemeltünkről: aktívan használja a LinkedInt, érdeklődik az AI iránt, és értékesítési vezető pozícióban dolgozik.

Most kreálni fogunk egy minta parancsot, amibe be tudod helyettesíteni a saját adataidat, így egy 100%-ban rád szabott választ kaphatsz.

A minta parancs:

Írj kérlek egy hideg emailt egy (pozíció akinek írsz), hogy bemutasd a (céged neve), a cégem () foglalkozik. Írj kérlek minél személyesebb levelet, ennek érdekében vedd figyelembe (dolgok, amiket találtál az adott személyről). Ezt a szolgáltatást / terméket add el a levélben légy szíves: (szolgáltatásod / terméked neve). Az üzenet maximum 80 szó legyen.

A ChatGPT képes hibákat véteni és jó néhányszor javításra szorul az, amit kapunk tőle, így ez most sem lesz másképp. Nézzük meg mit is válaszolt:

Kedves [Vezető neve],

Megengedhetek egy rövid bemutatkozást? Az interword, egy online marketing ügynökség vagyunk, akik szenvedéllyel foglalkoznak weboldalak optimalizálásával. Tudom, hogy a technológia iránti érdeklődésedet ismerve különösen érdekes lehet számodra, hogy hogyan használjuk az AI-t a SEO optimalizálás során. Segítünk weboldalad látogatottságának és Google-rangsorod javításában, hogy kitűnj a versenytársak közül. Örömmel várom, ha szeretnéd, hogy bemutassuk neked, hogyan segíthetünk növelni az online jelenlétedet.

Üdvözlettel,

[Saját neved]

[Online Marketing Ügynökség]

Szuper választ kaptunk, de azért szükség van néhány korrekcióra. Nézzük meg így a levelet:

Kedves [Vezető neve],

Engedj meg kérlek egy rövid bemutatkozást. Mi az interword, egy online marketing ügynökség vagyunk, szenvedéllyel optimalizálunk weboldalakat, és még sok egyéb marketing tevékenységet is végzünk. Sejtem, hogy érdekelnek a technológia újdonságok, ezért különösen izgalmas lehet számodra, hogy hogyan használjuk az AI-t a SEO optimalizálás során. A mesterséges intelligenciával segítünk weboldalad látogatottságának és Google-rangsorolásod javításában, hogy kitűnj a versenytársaid közül.  Kíváncsian várom a válaszod, ha szeretnéd, hogy megmutassuk neked, hogyan növelhetjük az online jelenlétedet.

Üdvözlettel,

[Saját neved]

[Online Marketing Ügynökség]

Miután kész vagy a szöveggel, már csak egy dolgod van: kitalálni egy ütős tárgy mező cím ötletet. Ebben is segítségedre lehet az AI, a minta parancs ehhez:

Kérlek írj () db figyelemfelkeltő és vásárlásra buzdító cím ötletet, ehhez a szöveghez:

(szöveg helye).

A cím amit mi választottunk:

Mesterséges intelligencia a SEO világában - Tűnj ki a versenytársaid közül!

Ezek után már csak annyi teendőd van hátra, hogy elküld a levelet, és ha szeretnél még hasonló tartalmakat olvasni akkor iratkozz fel hírlevelünkre!

 

Forrás: What is cold email? An ultimate guide for beginners (2023)