info tipp 2024.03.19., kedd
3 perc

A Google új funkciója automatikusan megjeleníti a vállalkozások közösségi média (pl. Instagram és Facebook) posztjait a Google Cégem profilokon. Mutatjuk, hogy működik!

A Google súgóoldala szerint azok a cégek, amelyek a közösségi média oldalaikat összekapcsolták a Google Cégem profilukkal, utóbbin mostantól automatikusan megjeleníthetik posztjaikat. A frissítés célja, hogy a potenciális ügyfelek átfogóbb képet kapjanak egy vállalkozás online tevékenységéről és elkötelezettségéről.

A közösségi média linkek kezelése

Az új funkció előnyeinek kihasználása érdekében a vállalkozások kezelhetik, hogy a Google üzleti profiljukon milyen közösségi média linkek jelenjenek meg az ügyfelek számára. Minden platformról egy-egy linket adhatnak hozzá

Az alábbi oldalak támogatottak:

  • Facebook,
  • Instagram,
  • LinkedIn,
  • Pinterest,
  • TikTok,
  • X (korábban Twitter),
  • YouTube.

A Google hangsúlyozza annak fontosságát, hogy ezen linkek egy meghatározott formát kövessenek, a megfelelő megjelenés és működés érdekében. Például egy Facebook-linknek a "https://www.facebook.com/{felhasználónév}" formátumot kell követnie, míg egy Instagram-linknek a "https://www.instagram.com/{felhasználónév}" formátumot kell betartania.

Linkek hozzáadása, szerkesztése és eltávolítása

A linkek kezelése meglehetősen egyszerű.

Nyisd meg Google Cégem oldalad, lépj a "Profil szerkesztése" részre, kattints a "Vállalkozás adatai", majd a "Kapcsolat" menüpontra. Innen válaszd a "Közösségi profilok" menüpontot a linkek hozzáadásához, frissítéséhez vagy eltávolításához.

A Google automatikusan hozzáadhat közösségi média linkeket a jogosult üzleti profilokhoz. Ha ezeket a hivatkozásokat szerkeszteni szeretnéd, a fenti lépéseket követve új hivatkozást adhatsz hozzá ugyanahhoz a közösségi oldalhoz.

Előre tekintve

Ahogy a Google egyre több régióra terjeszti ki ezt a funkciót, a vállalkozások fokozott láthatóságot és elkötelezettséget tapasztalhatnak a közösségi médián közzétett bejegyzéseik automatikus megjelenítésével a Google Cégem profiljukon.

Mi biztosan kipróbáljuk!

Forrás: Google Integrates Social Media Posts Into Google Business Profiles