info tipp 2023.10.18., szerda
4 perc

Képeket, vagy szöveget generálnál, de nem tudod, hogyan? A Google a barátod - különösen most! Mutatjuk, miért!

A Google új funkciókat tesztel a generatív mesterséges intelligenciával a Search Generative Experience (SGE) program keretében, hogy képeket, valamint szöveges tartalmat hozzon létre.

Az új funkciók a vállalat "egyszerűbb és okosabb" megoldások kifejlesztésére irányuló törekvésének részei, hogy a felhasználókat ilyen módon is segítsék a tájékozódásban és az információk értelmezésében. 

A Google MI generátor jelenleg még tesztelési fázisban jár: csak az Amerikai Egyesült Államokban lévő tesztcsoport számára érhető el.

MI-vezérelt képalkotás

Az SGE lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy már a Google felületén keresztül is egyedi képeket hozzanak létre szöveges parancsok segítségével.

Válaszd ki bármelyik generált képet, és láthatod, hogyan bővítette tovább az MI az eredeti leírásod. Ezt utána még tovább variálhatod: hozzáadhatsz további részleteket, de akár módosíthatod is őket.

A technológia biztonsági lépéseket is tartalmazni fog, hogy megakadályozza a visszaéléseket, valamint fenntartsa a felhasználói adatvédelmi feltételeket. Ilyen intézkedés például az is, hogy a Google minden képet metaadatokkal és beágyazott vízjellel lát el, amelyek jelzik, hogy a képet mesterséges intelligencia hozta létre.

AI-vezérelt írás-inspiráció

Az SGE másik új funkciója az írott szövegek vázlatos formátumú generálása, ami az ötletelésben és inspirálódásban hivatott segítséget nyújtani a felhasználóknak. Ezeket a vázlatokat exportálhatjuk majd olyan eszközökbe, mint a Google Dokumentumok és a Gmail.

A Google szerint ez a funkció hosszabb kutatási munkafolyamatokat segít majd az MI-asszisztált írási ötletek nyújtásával.

Zárógondolat

Bár az új funkciók még csak a tesztelési fázisban járnak, biztosak vagyunk benne, hogy nagyban megkönnyíti majd a keresési folyamatot.

Mi alig várjuk, hogy kipróbálhassuk!

Forrás: Google’s SGE Gets An AI Upgrade: Now Generates Images & Written Content