info tipp 2021.09.29., szerda
3 perc

Tudtad, hogy az Instagramon egyes funkciókhoz napi limitek tartoznak? Ez azt jelenti, hogy ha az adott korlátot átléped, akkor letiltást vagy korlátozást kaphat a fiókod. Erre a visszaélések, a fake profilok és a botok miatt volt szükség. Maradj velünk és ismerd meg ezeket a kulcs számokat!

Buzgón arra törekedsz, hogy organikusan növeld posztjaid elérését, követőbázisodat és márkaismertségedet az Instagramon? Ennek érdekében beköveted a számodra értékes profilokat, kedveled bejegyzéseiket és akár kommentelsz is. Így egy kis idő- és energiabefektetés árán könnyedén fel tudod magadra hívni mások figyelmét. Ezzel azonban nem árt vigyázni, ugyanis a túlzásba vitt aktivitást vagy éppen tisztogatást könnyen félreértheti az algoritmus.

Minden lelkes instázó rémálma, hogy a platform letiltja vagy korlátozza valamelyik funkciót számára. Csekkold le hasznos limit táblázatunkat!

Bekövetés
20 / óra
200 / nap
Kikövetés
20 / óra
200 / nap
Kommentelés

30 / óra
200 / nap

Üzenet küldés
50-70 / nap
Lájkolás
120 / óra
700 / nap
 

Tudj meg többet a fake profilokról és az Insta botokról

Az eMarketer kutatása szerint az Instagramnak már 1.074 milliárd aktív felhasználója van. Ezen felül találhatók a fake profilok, melyeket főként bekövetésre hoznak létre, azok számára, akik követőket vásárolnak. Érdemes említést tenni az Instagram botokról is, melyek segítségével automatizálhatod saját profilodból a kedvelést, a kommentelést, az üzenetküldést és a követést. Te állíthatod be például, hogy milyen gyakran végezze el a felsorolt tevékenységeket és milyen hashtaggel ellátott posztokra reagáljon. Az Instagram botokkkal rengetegen népszerűsítik profiljukat anélkül, hogy rápillantanának az Instára. Amennyire csábítóak ezek botok, annyira veszélyesek is, hiszen meg kell adni a fiókhoz tartozó belépési adatokat.

Egy érdekes infografika, hogy érzékeltessük az Instagram elképesztő növekedését.

Forrás: Local Marketing Solutions

Zárógondolat

Azt javasoljuk, hogy használd bátran az Instagram funkcióit, de mindenképpen tartsd be a korlátokat, így nem érhet kellemetlenség. Ha még hatékonyabban szeretnéd növelni követőtáborodat, akkor neked ajánljuk korábbi blogunkat.

Eredményes Instragamozást kívánunk!

Forrás: Daily Instagram Limits 

Utolsó módosítás2024. 09. 12.