info tipp 2023.07.26., szerda
5 perc

Az utóbbi időben Te is észrevetted, hogy egyre kevesebben nézik meg az Instagram storyaidat, és fogalmad sincs mi lehet az oka? Próbálod egyre kreatívabban megalkotni őket, de semmi eredménye sincs? Ne csüggedj, mi segítünk! Blogunkban megmutatjuk azt az 5 módszert, amelyek segítségével növelheted az elköteleződést, és a megtekintések számát!

Készen állsz, hogy Insta történeteid újból népszerűségnek örvendjenek? Gyere, vágjunk bele!

Insta Story Guru: 5 taktika a megtekintések übereléséhez 2023-ban

#1 Stratégia - Matrica használata

Mindig szerepeljen matrica a storyaidon - azt neked kell kitapasztalnod, hogy melyiket szeretik a legjobban a követőid. Ez az egyik leggyorsabb módja annak, hogy felpörgesd a megtekintések és az interakciók számát. Ügyelj arra, hogy a kevesebb néha több, így inkább a harmóniára törekedj, mintsem a tökéletességre.

+ Tipp: Minél többen kattintanak a matricára, annál nagyobb az esélye annak, hogy az Instagram előrehelyezi történetedet a rangsorban.

#2 Stratégia - Storyzz a nap végén is

Lindsay Ashcraft, a Later Social Content vezetője azt tapasztalta, hogy ha újabb történetet teszünk közzé, a többi story lejárta előtt közvetlenül, akkor sokkal nagyobb megtekintést eredményezünk! Mi biztosan leteszteljük ezt a tippet! Na és te? 

+Tipp: Ne felejtsd el csekkolni az eredményeket az elemzési adatokban!
Nyisd meg az appot, majd koppint a jobb felső sarokban található három csíkra. Válaszd ki az “Elemzési adatokat”, majd koppints a “Történetek” almenüre. Tádám!

#3 Stratégia - Exkluzív tartalmak

Ez egy örökös marketing taktika, de a történetek tekintetében is kiválóan működhet! Ossz meg páratlan tartalmakat storyban, amelyek érdekesek lehetnek célközönséged számára. 

Márkák esetében ez lehet egy 24 órás kedvezménykód, nyereményjáték vagy esetleg kulisszák mögötti pillanat.

További ötletekre lenne szükséged? Heti rendszerességgel osztunk meg jobbnál jobb Instagram trükköket! Böngéssz oldalunkon!

#4 Stratégia - Közeli barátok funkció

Ez egy kevésbé ismert trükk az történetek népszerűsítése esetében oldalaknál. Már biztosan Te is észrevetted, hogy amikor valaki hozzáad a közeli barátok listájához, akkor az ő történetei előrébb kerülnek a listában és tartalmai nagyobb prioritást élveznek.

Természetesen nem életszerű minden követőt hozzáadni a közeli ismerősök listájához, de kiváló módja annak, hogy fontos infókat ossz meg közösséged legelkötelezettebb tagjaival, például: VIP tagokkal vagy törzsvásárlókkal. Így nyújtva még egy kis pluszt nekik!

#5 Stratégia - Legyél következetes

A következetesség az egyik legjobb módja annak, hogy folyamatosan magas megtekintést generálj történeteidnél, és növeld követőid elköteleződését.

Storyzz rendszeresen, azaz akár naponta vagy heti több alkalommal is! Tudjuk, hogy egy igazán vonzó tartalom elkészítése nem megy pillanatok alatt, de hidd el meg fog térülni a befektetett idő- és energia!

Mint láthatod, mi főként a storyline-ok hívei vagyunk:

INGYENES 6 részes sorozatunkkal elsajátíthatod az Insta tartalomgyártás alapjait, amely egy szuper kiindulási pont lehet stratégiád kialakításakor vagy felfrissítésekor!

Zárógondolat

Legyen szó elköteleződés javításáról, vagy több kíváncsi szempár megragadásáról Insta storykban, a fentebb felsorolt öt tipp garantáltan közelebb visz az áhított statisztikai eredményekhez! Szóval, mire vársz? Vágj bele még ma!

Forrás: 5 Ways to Get More Instagram Story Views in 2023