info tipp 2022.04.01., péntek
4 perc

A Facebook felméréséből kiderült, hogy melyik tartalmakra érkezik a legtöbb megtekintés, interakció - elárulunk egy titkot: az eredményen biztosan meg fogsz lepődni!

A médiaóriás nemrég közzétette negyedéves tartalomjelentését. A report megmutatja, hogy a felhasználók milyen tartalmakat osztottak meg legtöbbször, ami ad egy képet arról, hogy mostanság mi teljesít jól az oldal algoritmusában.

A linkeket tartalmazó bejegyzések nem teljesítenek már jól

 

Úgy tűnik, hogy a Facebookról tovább irányított forgalom már nem olyan, mint régen. A hírfolyamot böngészők általában nem kattintanak rá a bejegyzésekben elhelyezett linkekre, sokkal inkább jellemző az, hogy a platformon maradnak. 

A linkeket tartalmazó feed megtekintések a bejegyzések mintegy 14,6%-át tették ki, vagyis 85,4%-ban a posztok nem tartalmaztak linkeket. Ha mégis megtették, az általában Facebookon belüli forgalomterelés céljával történt.

A bejegyzések aránya így alakult:

  • A megtekintések 2,5%-a barátok, illetve követett emberek bejegyzéseire érkezett, 1,2%-a olyan csoportok posztjaira, amelyekhez a tag csatlakozott. 7,7%-a a tagok által kedvelt oldalak bejegyzéseire, míg 3%-a olyan posztokra, amelyek egyáltalán nem kapcsolódnak a tagokhoz.
  • A Facebookon az emberek hírfolyamában megjelent link nélküli bejegyzések többségét (48,6%) ismerősök hozták létre. A többi csoportokból (18,5%), oldalak követéséből (8,4%), nem kapcsolódó bejegyzésekből (7,7%) és a Facebook által “egyébnek” nevezett bejegyzésekből (2,3%) származott.

A legnagyobb megtekintést elérő Facebook oldalak

  • A 20 legnépszerűbb Facebook-oldal 2021 negyedik negyedévében az összes létező Facebook oldal 1,1 százalékát tette ki.
  • Az első helyen végzett oldalt (121,8 millió megtekintéssel)  azóta eltávolították, közösségi normák megsértése miatt.

A legnagyobb sikert receptek, aranyos állatok, televíziós nosztalgia és más, többnyire triviális dolgok megosztásával érték el. Ebből arra lehet következtetni, hogy az emberek többsége még mindig a szórakoztatni szeretne, illetve a szórakoztatást keresi a közösségi oldalakon.

Íme a top 20 Facebook-oldal listája:

  1. Ezt az oldalt eltávolították, mert megsértette a Facebook közösségi szabályait.
  2. Thinkarete lifestyle
  3. WomenWorking.com
  4. Do You Remember When
  5. Newsner 
  6. LADBible Australia
  7. The Dodo
  8. 3AM Thoughts
  9. 97.1 QMG
  10. Eric Alper
  11. Woof Woof
  12. Sarcastic Honey
  13. Kitchen Fun With My 3 Sons
  14. STUDENTbible
  15. UNILAD
  16. BithiriSathi Fans
  17. Tyla
  18. Daily Mail Video
  19. Lessons Learned In Life Inc.
  20. Selindy Bae GH

A legszélesebb körben megtekintett Facebook-bejegyzések

A linkekre és oldalakra vonatkozó statisztikához hasonlóan egyetlen Facebook bejegyzés sem terjedt el olyan szinten, hogy a tagok többsége láthatta volna. A 20 legjobb bejegyzés az összes tartalommegtekintésnek csak 0,1%-át érte el. Az, hogy valaki milyen bejegyzéseket lát hírfolyamában, nagyban függ az érdeklődési köreitől, a kedvelt oldalaitól, és a keresési előzményeitől. Mindeki eltérő bejegyzéseket lát a Facebookon.

A fentiek alapján alábbi következtetésekre juthatunk: 

  • A link nélküli bejegyzések gyakoribbak, mint a linket tartalmazóak.
  • A Facebookon nincsenek általánosan népszerű posztok és oldalak, ugyanis mindenki egy egyedi hírfolyamot lát.

Így, ne csüggedj, ha nem érsz el akkora megtekintéseket, vagy nem hallod vissza ismerőseidtől, hogy látták volna a posztjaidat. Akinek kell, megmutatja az algoritmus!