info tipp 2021.03.26., péntek
1 perc

Ahogy már megszokhattuk, az Instagram csapata folyamatos fejlesztésekkel igyekeznek még nagyobb élményt nyújtani felhasználóiknak. Ezúttal egy régóta várt új funkciót jelentettek be!

Megtudhattuk Adam Mosseri-nek, az Instagram vezetőjének tweet-jéből, hogy hamarosan lehetőségünk lesz lementeni a sztori tervünket, aminek segítségével nem kell azonnal megosztani, hanem közzétehetjük később vagy akár szerkeszthetjük még.

 

Ezt a funkciót a felhasználók már régóta igényelték, mert nagyobb rugalmasságot biztosít. Hisz akkor készítik el a történeteket amikor idejük van rá, majd akkor osztják meg amikor a lehető legtöbb embert érnek el, ezzel is növelve a márkájuk iránti elköteleződést. Érdemes már most azon töprengeni, hogy miként tudod beépíteni ezt az új módszert stratégiádba.

Az Instagram saját adatai szerint:

  • nap mint nap 500 millió felhasználó használja a sztori funkciót
  • legnézettebb tartalmak 1/3 vállalatoktól, márkáktól származik 
  • minden ötödik történetre reagálnak az emberek

Ugye ezek után téged sem lep meg, hogy a sztori funkció a legnépszerűbb az Instagram bejegyzés után?

Egy lelkes Twitter felhasználó már el is készítette, hogyan fog kinézni a “Save Draft” azaz a “Piszkozat mentése” élesben.

 

Záró gondolat

Érdemes a sztori funkciót minél jobban kihasználni, mert remek eszköz arra, hogy elérjük célközönségünket és növeljük márkánk ismertségét.

 

Források: