info tipp 2020.11.20., péntek
2 perc

Ismét egy újdonságot jelentettek be az Instagram fejlesztői! Hamarosan búcsút inthetünk a #-es kereséseknek, és csak a megfelelő kulcsszó kiválasztásával kell foglalkoznunk!

Az Instagram felhasználók már megszokhatták, hogy a Google kereséssel ellentétben ez az applikáció a hashtag-ekre építi a keresőjét. Ha inspirációt szerettünk volna gyűjteni téli táj fotó készítéséhez, csak beírtuk a #winter (vagy #tél) szócskát, és máris millió találat közül szemezgethettünk.

Úgy néz ki, ez bizony változni fog! Habár a #tél még egy ideig biztosan marad, az angol változat elől nemsokára elhagyhatjuk a keresőcímkét. A legutolsó információk szerint először 6, angolul beszélő országban vezetik be a kulcsszavakat, így tehát az Egyesült Királyságban, az USA-ban és Kanadában biztosan változni fognak a keresési szokások.

Forrás: The Verge

Természetesen ez a fejlesztés nem törli el gyökeresen a kereső címkéket, de sokkal kényelmesebb használatot eredményezhet a jövőben.

Arról még nincs hír, hogy pontosan mi alapján dönti majd el az Instagram keresőmotorja, hogy milyen tartalmak mennyire illenek bele az egyes kategóriákba. A koncepció valószínűleg még kidolgozás alatt áll, hiszen a vállalat szóvivőjének nyilatkozatából kiderül, hogy a csapat még számos lehetőséget számításba vesz, hogy mi alapján döntenek egyes tartalmak relevanciájáról. Szóba került a tartalom típusa, a közzététel időpontja, valamint a caption-ök és a képminőség is. További fontos információ, hogy ez a keresés azokra a témákra korlátozódik a jövőben, amelyek az Instagram közösségi irányelveivel megegyeznek.

Záró gondolat

Arról még nincs információ, hogy azokban az országokban, ahol nem az angol a hivatalos nyelv, egyáltalán bevezetésre kerül-e az újdonság. Mindenesetre mi már nagyon várjuk!

Forrás: Keyword search is coming to Instagram