info tipp 2024.03.07., csütörtök
3 perc

A Google kifejlesztett egy új, AI-alapú asszisztenst a Chrome böngészőhöz, amely weboldalak kontextusa alapján ad javaslatokat - azaz segít a szövegalkotásban, legyen szó online értékelésekről, vagy akár apróhirdetésekről.

Megkönnyített mindennapi írás

A Google Gemini modelljét használva a Help Me Write a böngészett weboldal és a szövegmező kontextusa alapján generálja a szöveget. Például egy termék online értékesítése esetén a modul egy rövid termékleírást egy összeszedett, részletes szöveggé bővíthet.

A Google közleményében megállapítja:

"Az eszköz megérti a weboldal kontextusát, amelyen éppen tartózkodik, hogy releváns tartalmat javasoljon. Ha például egy pár futócipőről írsz véleményt, a Chrome kiemeli a termékoldalról azokat a kulcsfontosságú tulajdonságokat, amelyek alátámasztják az állításaid, így az értékesebb lesz a többi potenciális vásárló számára".

Példák a Help Me Write működésére

Az új funkció működésének bemutatására a Google néhány példát is mutatott a közönségnek:

Leírás: kisebb helyre költözöm, 50 dollárért eladom a forrólevegős sütőm
A generált eredmény: Kisebb helyre kötözöm, ahol nem lesz helye a forrólevegős sütőmnek. Jó állapotban van, tökéletesen működik. Az ára 50 dollár. Kérlek, ha érdekel, vedd fel velem a kapcsolatot.

Leírás: 9-kor landol a gép - kérj korai becsekkolást
A generált eredmény: A járatom menetrend szerint délelőtt 9 órakor landol, a lehető leghamarabb szeretnék becsekkolni a szobába. Van erre esetleg lehetőség? Ha nincsen, mikor tudok legkorábban bejelentkezni?

Leírás: írj egy kérvényt egy hibás bukósisak visszaküldésére, mert van rajta egy repedés, ami a jótállás nem fedez
A generált eredmény: Vissza szeretnék küldeni egy biciklis sisakot, amit nemrég vásároltam. A sisakon az illesztésnél egy repedés található, ami nem egy  ütés, vagy más sérülés következtében keletkezett. A jótállás ilyen típusú károk nem fedez. Szeretném visszaküldeni a sisakot és visszatérítést kérni.

Bár a Help Me Write funkció egyelőre sajnos az Amerikai Egyesült Államokban elérhető, bízunk benne, hogy hamarosan hozzánk is megérkezik!

Forrás: Google Launches “Help Me Write” AI Assistant For Chrome Browser