kezdő tipp 2019.09.06., péntek
1 perc

A napokban kezdi felvenni új formáját a platform design-ja és struktúrája desktopon.

Az új elrendezés célja, hogy könnyebben eligazodj a kedvencek között, ezért a füleket mostantól a képernyő tetején találod, de bal oldalon is maradnak a már megszokott funkciók, mint például az események, játékok és a beállítások. 

A Facebook arra törekszik ezzel az újítással, hogy a desktopos megjelenést közelebb hozza a mobilos verzióhoz, illetve hangsúlyozzák a csoportok fontosságát. Az új designról úgy vélik, hogy lehetővé teszi a könnyed váltást a publikus és a privát helyek között, mint például a hírfolyam és a csoportok.

A csoportok új fókuszt kapnak, hisz a Facebook szerint a közösséghez tartozás érzése az, ami a platformon tartja a felhasználókat. 

Ha a te fiókodban még nem jelent meg, már nem kell sokat várnod! 

Update 2020. január

A Facebook idén tavasz előtt tervezi útjára indítani a megújult design-t. Jelenleg csak korlátozott számú felhasználó láthatja az újratervezett layoutot, viszont a cég megerősítette, hogy az nemsokára szélesebb körben is elérhető lesz.

De mit várhatunk az új felülettől?

  • Sötét és világos variációk
  • Letisztult design, 4 helyett 3 oszloppal
  • Facebook Storyk középen legelöl
  • A mobile apphoz hasonló navigációs menü

Fontos megemlíteni azonban, hogy ez csak egy külső változás, a funkciók nem fognak módosulni az új desktop verzióban sem. 

Források:

SearchEngineJournal

Utolsó módosítás2020. 01. 13.