2018.10.09., kedd
2 perc

Érezted már úgy, hogy valakinek a bekövetése Instagramon pótolhatatlan másodperceket vesz el az életedből? Nehéz volt beírni a felhasználónevét a keresőbe, aztán csekkolni a profilját? Valószínűleg nem, de az Insta ennek megkönnyítésére találta ki vadiúj funkcióját!

A Nametag segítségével - szerintünk - bonyolultabb lett keresési folyamat, viszont az elkészítésével legalább lehet kreatívkodni. Az újítás lényege, hogy személyre szabhatjuk a tulajdonképpeni Instagram-os QR-kódunkat, melyet magyarul a nagyon kis helyes “Névcímke” szóval illettek.

  • Saját profilod beállításából nyisd meg a Nametag / Névcímke menüpontot, ahol már látod a saját sablonodat.Így jutsz el a Nametag-szerkesztőhöz az Instagramon
  • Itt hangulatjel, szín és szelfi közül is választhatsz saját, egyedi Nametag-ed megalkotására.Nametag stílusok
  • Keress egy ismerőst (akár élőben, akár virtuálisan), aki ugyanebbe a menüpontba belépve átválthat a szkennelős funkcióra, így beolvashatja a Te kódodat. Ahhoz, hogy ez online is működjön, egy külön felületen kell beolvasnod valaki kiposztolt Névcímkéjét, például egy tablet képernyőjéről, vagy monitorról (leírni is bonyolult volt, ennyi macerát nem biztos, hogy ér a funkcióval való játszadozás).
  • Amennyiben még nem voltatok egymást követői, akkor egy gombnyomással varázsütésre megoldódhat a probléma - ha pedig igen, akkor az Instagram erre is felhívja a figyelmet.

A Nametag jelzi, ha már követitek egymást

A jópofaságon kívül egyelőre nem sok értelmét láttuk a Nametag funkciónak, viszont a tesztelés során ismét eltöltöttünk néhány percet az irodában önmagunk fotózgatásával.