kezdő tipp 2023.07.20., csütörtök
5 perc

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a ChatGPT-vel vajon tudunk-e Instagram stratégiát íratni. Annak érdekében, hogy ne fejjel menjünk a falnak, írtunk egy mintaparancsot.

Ezt te is könnyedén kimásolhatod és személyre szabhatod!

Mintaparancs

“Cselekedj Instagram stratégaként. Tegyél fel nekem stratégiai kérdéseket, hogy a következő [xy] napban [xy] követővel nőjön az Instagram követőim száma. Ezek a kérdések segítsenek nekem egy Instagram stratégia kialakításában. Az ok, amiért növekedni akarok az Instagramon: [xy]. [xy] szolgáltatásokat kínálunk az embereknek. Egyszerre csak egy kérdést tegyél fel. Ezután hozz létre egy heti ütemtervet az Instagram stratégia kialakítására.”

“Cselekedj Instagram stratégaként. Tegyél fel nekem stratégiai kérdéseket, hogy a következő 10 napban 1000 követővel nőjön az Instagram követőim száma. Ezek a kérdések segítsenek nekem egy Instagram stratégia kialakításában. Az ok, amiért növekedni akarok az Instagramon: szeretném ha minél több emberhez eljutna a szolgáltatásunk. Social media szolgáltatásokat kínálunk az embereknek . Egyszerre csak egy kérdést tegyél fel. Ezután hozz létre egy heti ütemtervet az Instagram stratégia kialakítására.”

A válasz amit kaptunk 

Kérdés 1: Milyen módon tudnád megszólítani az Instagram közönségét, hogy felkeltse az érdeklődésüket a szolgáltatásaitok iránt?

Heti ütemterv a stratégia kialakításához:

Hétfő: Profil optimalizálás 

  • Ellenőrizd, hogy a profilod neve, leírása és képei megfelelnek-e a szolgáltatásotoknak és vonzzák-e a közönséget.
  • Használj kulcsszavakat a profilod leírásában, hogy a releváns keresések során előkerülj.
  • Ellenőrizd, hogy az elérhetőségeid és weboldalad linkje helyesen legyenek-e beállítva.

Kedd: Hashtag kutatás és felhasználás

  • Válassz ki releváns hashtag-eket, amelyek kapcsolódnak a szolgáltatásotokhoz és népszerűek az Instagramon.
  • Ellenőrizd a hashtag-ek versenytársak által használt változatait, és válaszd ki a legjobbakat.
  • Kezeld az egyes posztokhoz felhasznált hashtag-ek számát, és tartózkodj a túlzott használattól.

Szerda: Tartalomtervezés

  • Határozd meg a közönség igényeihez és érdeklődéséhez igazodó tartalomtípusokat, például képek, videók, idézetek vagy infografikák.
  • Gondolkodj a közösségi média stratégiád hosszú távú céljai és az adott időszak aktuális trendjei alapján.
  • Készíts előre tervet a következő 10 napra, hogy minden nap rendelkezz friss, vonzó tartalommal.

Csütörtök: Interakció és közösségépítés

  • Keress olyan Instagram profilokat, amelyek a te szolgáltatásodhoz kapcsolódnak vagy hasonló célközönséget céloznak meg.
  • Látogass el ezekre a profilokra, és lájkolj, kommentelj vagy ossz meg tartalmakat, hogy felhívjad magadra a figyelmet és építs kapcsolatot más felhasználókkal.

Péntek: Instagram Stories kihasználása

  • Készíts izgalmas, vonzó Instagram Stories tartalmakat, amelyek megosztják a szolgáltatásotokat, kulisszatitkokat mutatnak be, vagy interaktív kérdéseket, szavazásokat tesznek fel a közönségnek.
  • Használj megfelelő helyzetjelzőket, emoji-kat és címkéket a Stories-okban, hogy elérj több embert.

A ChatGPT idáig írta meg a szöveget, ezért írni kellett neki, hogy “folytasd”.

Szombat: Influenszerekkel való együttműködés

  • Keresd meg azokat az influenszereket vagy mikroinfluenszereket, akik a célközönségedet célozzák meg vagy relevánsak a szolgáltatásotok szempontjából.
  • Érdeklődj, hogy vannak-e lehetőségek az együttműködésre, például közös tartalom létrehozása vagy említés a posztjaikban.
  • Tervezz együttműködési akciókat az influenszerekkel a következő 10 napra, hogy elérj több emberhez és növeld a láthatóságot.

Vasárnap: Analitika elemzése és optimalizálás

  • Nézd meg az Instagram analitika adatait, hogy melyik tartalom teljesített jobban, milyen időpontokban értél el több követőt és hogyan reagált a közönség a posztjaidra.
  • Alapján ezekre az adatokra optimalizáld a jövőbeni tartalmakat és időzítsd őket a legkedvezőbb időpontokra.
  • Kísérletezz az analitika által nyújtott információk alapján, hogy folyamatosan javítsd a követői növekedést és az elköteleződést.

Ezek a lépések segíthetnek a követői bázisod növelésében az Instagramon azáltal, hogy hatékony és érdekes tartalmat osztasz meg, interakcióba lépsz a közösséggel, kihasználod az Instagram Stories nyújtotta lehetőségeket, együttműködsz influenszerekkel, valamint figyelemmel kíséred az analitikai adatokat és optimalizálod a stratégiádat.

 Véleményünk a válaszról

Összességében teljesítette a parancsba foglaltakat, viszont csak egy stratégia kérdést tett fel. Szuper, hogy lebontotta egy hétre az Instagram stratégiát és mindegyik naphoz külön pontokat is gyűjtött. Azonban nem mondott túl konkrét dolgokat. Nagyon általánosan fogalmazott! 

Természetesen ez jó alapját képezheti egy Instagram stratégiának, hiszen további kérdések feltételével sokkal mélyebbre is lehet ásni. 

Aki nem tudja, hogyan kellene neki kezdeni a stratégia kiépítésének, annak mindenképpen nagy segítséget tud nyújtani! 

Te kipróbálod?