info tipp 2023.10.31., kedd
3 perc

Az Instagram rendszeresen fejleszt ki új funkciókat, hogy a platform minél felhasználóbarátabb élményt nyújtson.
Te képben vagy a legújabb frissítésekkel? Segítünk!

1. Privát megosztási funkciók

2023 júliusában Adam Mosseri, az Instagram vezérigazgatója kifejtette, hogy miért látunk kevesebb tartalmat az ismerősöktől a hírfolyamban: az emberek kevesebbet posztolnak, helyette inkább a történeteket osztanak meg, valamint privát üzenetben kommunikálnak. 

A platform erre a viselkedésre támaszkodik olyan új eszközök fejlesztésével, amelyek támogatják a privát beszélgetéseket - beleértve a hangüzeneteket és a jegyzetekhez készült videókat.

Emellett az Instagram kibővítette a "közeli ismerősök" funkciót, hogy több baráti csoportot is lehetővé tegyen. Ezekben a csoportokban megoszthatsz történeteket, és csoportos csevegés formájában kommunikálhatsz ismerőseiddel. 

2. Reklámmentes előfizetések

A Wall Street Journal beszámolója szerint a Meta a Facebook és az Instagram reklámmentes változatait vizsgálja az Európai Unióban, amik havi előfizetéses modellel működnének.

A terv szerint fiókonként havonta körülbelül 10 euróba kerülne az asztali, illetve 13 euróba a mobil felület. A további összekapcsolt fiókok felárasak lennének.


3. Új Reels funkciók

Az Instagram egy új "Követés" hírfolyamot hozott létre a Reels fülön, amely lehetővé teszi, hogy csak az általad követett fiókok videós tartalmait lásd.

Az Instagram bevezeti a harmadik féltől származó alkalmazásokból történő közvetlen megosztást a Reelsbe. Mostantól az alkalmazások létrehozhatnak egy "Share to Reels" gombot, így a videók egy érintéssel közzétehetők, ahelyett, hogy előbb le kellene tölteni őket.

A Reelsben való megjelenés után a szerkesztési eszközöket használva tovább alakíthatók a videók közzététel előtt.

4. Matricák

Az Instagram két új matricával is kísérletezik: az “App” matrica segítségével az emberek az Instagramról egy külső alkalmazásba juthatnak el. A “Secret”, azaz titkos matrica használatakor csak azután jelenik meg a történet a nézőnek, hogy reagált vagy válaszolt rá.

Zárógondolat

Az Instagram újfent izgalmas funkciók fejlesztésén dolgozik, kíváncsiak vagyunk, Magyarországon mikor kerülnek bevezetésre. Te várod már? 

Forrás: Instagram Updates: Changes That Affect Marketers 

Utolsó módosítás2024. 08. 26.