info tipp 2022.07.26., kedd
5 perc

Veled is megtörtént már, hogy egy ismeretlen városban nehezen találtál olyan éttermet vagy kávézót, ahová szívesen beültél volna barátaiddal? A Meta vezérigazgatója most erre a problémára rukkolt elő egy megoldással. Amikor azt hinnéd, hogy már nincs olyan funkció az Instán, amit ne találtak volna ki, akkor Mark Zuckerberg mindig rácáfol erre az állításra.

Na de miről is van szó? 

Ismerd meg az Instagram legújabb funkcióját, a helykereső térképet. A helyi kisvállalkozások felfedezését szeretnék megkönnyíteni ezzel a világ bármely pontján.

Mire használható ez a térkép?

A térképen felfedezheted egy adott földrajzi hely látnivalóit, szolgáltatásait és az ezekhez tartozó Instagram fiókokat:

  • Éttermek,
  • Parkok,
  • Kávézók,
  • Múzeumok,
  • Fodrászok,
  • Szépségszalonok,
  • Boltok és Plázák,
  • Egyéb szolgáltatások és látnivalók.

Hogyan tudod használni?

A vállalkozások keresése az Instagram térképén olyan egyszerű, mint egy város nevének megkeresése bármely másik GPS vagy navigációs applikációban.

Számos módja van a térkép elérésének:

  1. Ha valaki a bejegyzésében használ helymegjelölést, ebben az esetben ha arra rákattintasz, akkor egyből a térképhez visz az alkalmazás. A térkép mozgatásával további közeli látnivalókat tudsz felfedezni, de ha szeretnéd, akkor akár a világ másik felén is megnézheted, hogy milyen lehetőségek vannak számodra.
  2. Ha belépsz a keresőbe, akkor konkrét városra is rá lehet keresni. A hely keresési eredményének megérintésével megjelenik a térképen.

Miután megkerestél egy területet ami téged érdekel, a különböző szűrőkkel szűkíteni tudod a keresésed eredményeit. Például rá tudsz keresni csak a közeledben lévő kávézókra.

Ha találunk egy olyan helyet ami érdekel minket akkor:

  • elmentheted későbbre,
  • vagy be is követheted az adott hely Insta fiókját, annak érdekében, hogy időben értesülj az új tartalmakról,
  • valamint a térképen böngészve a megosztott történeteket és bejegyzéseket is meg tudod nézni az adott látnivalóval kapcsolatban.

Miért jó ez a funkció?

Ez a frissítés arra ösztönzi a vállalkozókat, hogy aktívan jelen legyenek az Instagramon és, hogy megfelelő módon fenntartsák saját fiókjukat.

Mit csinálj, ha kisvállalkozóként fel szeretnél kerülni erre térképre?

Az egyetlen dolgunk az az, hogy egy üzleti fiókkal kell rendelkeznünk és ezen belül meg kell adnunk az elérhetőségeinket, a címünket. 

Amennyiben már rendelkezel ilyen üzleti profillal és regisztrációnál megadtad a helyadatokat, akkor ebben az esetben nincs más teendőd. Innentől kezdve az Insta automatikusan fel fogja helyezni a kisvállalkozásodat a térképre. A te dolgod már csak annyi, hogy jobbnál jobb tartalmakat gyárts a követőidnek.

Ha még nincs ilyen Insta fiókod akkor se aggódj, hiszen pár perc alatt el lehet készíteni és máris láthatóvá válsz a térképen! Nagyon fontos, hogy ne magánszemélyként regisztrálj az Instagramra, hiszen ebben az esetben a vállalkozásunk nem fog megjelenni a térképen!

+Tipp: Ha vállalkozásod magánszemélyként van regisztrálva az Instára akkor ebben az esetben sincsen semmi baj, ugyanis csak pár kattintás és a személyes profilodat át tudod alakítani üzleti profillá.

Zárógondolat

Ha vállalkozó vagy akkor azért nagyon jó lehetőség számodra, mert elképzelhető, hogy ennek hatására megnövekedhet a forgalmad. Ha például létrehozol a vendéglátóegységednek egy üzleti profilt, akkor minden közelben járó turistának vagy helybélinek - aki használja ezt a funkciót - ajánlani fogja az éttermedet.

Magánszemélyként is hasznos lehet ez a térkép, hiszen ha éppen vacsorázni mennél a barátaiddal, akkor ebben az esetben könnyen és egyszerűen utána tudsz nézni a térképen, hogy milyen helyek találhatóak a közeledben.

Akár kisvállalkozó vagy akár nem, szerintünk mindenképpen hasznos lehet számodra az Instagram új funkciója.

Forrás: Instagram Makes It Easier To Discover Local Businesses