info tipp 2024.06.18., kedd
9 perc

A mesterséges intelligencia és a közösségi média találkozása új távlatokat nyit.
Ismerd meg, hogyan könnyíti meg az AI a felhasználók mindennapjait!

Mutatjuk mik a Meta tervei ez alkalommal:

Miről van pontosan szó?

A Meta olyan mellékszolgáltatás létrehozásán dolgozik, ami által AI chatbotokat tudnak majd önmagukról mintázva létrehozni a felhasználók.
A fő céljuk az, hogy segítsék a népszerű alkotókat az adminisztrációs feladatok ellátásában, például a rajongói hozzászólások és kérdések megválaszolásában.

Ahogy azt látni lehet - Alessandro Paluzzi app kutató által közölt képekből - az Instagram az AI bot készítés platformját a következő szakaszába készül emelni.

Ez a funkció az alkalmazásba lenne építve egy külön gomb által:
“Készítsd el AI-verziódat!” - névvel ellátva.
Bár az alkalmazást túlnyomórészt alkotók fogják használni, és így a felülete valószínűleg rájuk lesz szabva, de az Instagram már áprilisban előzetesen bemutatta a fejlesztés alatt álló opciót, a hírességek által inspirált AI chatbotok egyfajta kiterjesztéseként.

A New York Times így számolt be erről:

“A tesztelés korai szakaszában lévő, “Creator A.I.” néven ismerhető program, lehetőséget nyújtana az influenszereknek arra, hogy a jövőben közvetlenül tudjanak kommunikálni a rajongóikkal a közösségi hálózataikon, valamint az Instagram kommentszekciójában. A program lényegében egy chatbot, ami utánozza az influenszer “hangját” és válaszol a követők hozzászólásaira. - nyilatkozta öt megkérdezett alkalmazott, a cég terveit illetően.”

Fő célja ezzel az újítással a Metának, az hogy megkönnyítse az alkotó mindennapi munkáját.

Felmerülő kérdések

Valóban hasznos ez? A rajongók számára kielégítő vagy érdekes lesz-e az, ha egy bothoz beszélnek ami lényegében csak utánozza a valódi influenszert vagy hírességet? Vagy egy még alapvetőbb kérdés amit fel lehet tenni az az, hogy ez valóban “közösségi”? Tekintettel arra, hogy a kommunikáció természetes formája eredendően egy közösségi élmény lenne.

A Meta azzal számol, hogy az alkotóknak hatalmas kő fog leesni a vállukról, valamint hogy a rajongók majd szívesen kommunikálnak majd ilyen botokkal.

Ezt valószínűtlennek tartjuk.

Az ilyen chatbotok bizonyos esetekben hasznosak lehetnek, például a recepteknél és fitnesz tervekben való útmutatásban. Viszont amikor a híresség nevében válaszolnak, akkor nem az ő stílusában teszik azt, ami amúgy éppen, hogy az interakció egész értékét adná.

Egyáltalán, azt nem bírjuk felfogni, hogy egy cég ami az emberek összekötésére lett építve, most miért akarná a valódi alkotókat, influenszereket botokkal helyettesíteni. Ezzel a lépéssel csak az emberek közti valódi kommunikáció mivolta csorbulna.

Megértjük, hogy Mark Zuckerberg bele van zúgva az AI-ba és a nagy nyelvi modellek által nyújtott lehetőségekbe, viszont tényleg ez a legjobb módja a technológia felhasználásnak?

 

Összefoglaló

Akárhogy is legyen, újítani fognak. Egy jó ideje fejleszti a Meta az AI bot készítés lehetőségét, és a képernyőfotók azt vetítik előre, hogy lassan elérhető lesz széles körben is.

Úgyhogy készüljetek fel, hogy a közeljövőben a kedvenc influenszeretek vagy hírességek AI verziójával beszélgessetek Instagramon!

Valóban egy új korszak kezdetén járunk.

Forrás: Instagram Will Soon Enable Creators To Build AI Versions of Themselves