info tipp 2023.07.13., csütörtök
5 perc

Nincs megállás a Meta újdonságok terén, hiszen most egy új alkalmazással rukkolt elő Zuckerberg!

Ahogyan már hónapok óta rebesgették - megérkezet a Threads - ami valljuk be - a Twitterhez igencsak hasonlító közösségi média oldal. Nevezhetjük ezt Mark Zuckerberg és Elon Musk összecsapásának, de úgy is, hogy  a Threads és a Twitter harca a közösségi média uralmáért.

Blogunkban most összegyűjtöttünk neked minden fontos információt amit tudnod kell.

Mi is az a Threads?

Mark Zuckerberg a Meta vezérigazgatója 2023. július 6-án elindította a legújabb közösségi média szolgáltatását, amely az Instagram részét képezi. Az alkalmazásnak elsöprő sikere lett, ugyanis 5 nap alatt elérte a 100 millió regisztrált felhasználót! Nem semmi ugye? 

A bejelentkezés is roppant egyszerű, hiszen csak egy Instagram fiók szükséges ahhoz, hogy te is Threads felhasználóvá válj.

Threads vs. Twitter - Meglepő hasonlóságok és különbségek

A Threads nagyjából ugyanaz, mint a Twitter. Annak ellenére, hogy a felszínen nagyon hasonlónak tűnnek, van néhány árnyalatnyi különbség, amelyeket fontos tisztázni.

A Meta Threads egy mikroblog-platform, amely lehetővé teszi rövid szöveges frissítések megosztását „threads-ek” formájában. Egy bejegyzés maximum 500 karakterből állhat. Ez egészen pontosan 220 karakterrel több, mint a Twitteren. A legtöbb esetben ugyanis egy tweet szöveges tartalma legfeljebb 280 karaktert tartalmazhat. 

A Twitterhez hasonlóan ezen az új platformon is csatlakozhatsz nyilvános beszélgetésekhez kedvenc témáidról vagy kapcsolatba léphetsz hasonló gondolkodású emberekkel is. 

Továbbá linkeket, képeket és videókat is megoszthatsz mindegyik platformon. A megengedett videók hosszúsága azonban különbözik. A Threadsen a videók legfeljebb 5 percesek lehetnek, míg a Twitter csak 2 perc 20 másodpercet tesz lehetővé. 

Adam Mosseri ezt mondta…

Az Instagram vezérigazgatója, Adam Mosseri a saját Reeljében azt mondta, hogy olyan biztonsági funkciókat építettek bele az alkalmazásba, mint például a rejtett szavak, a korlátozás és a közösségi irányelvek. Ezt mind annak érdekében tették, hogy a Threads egy barátságos és nyitott oldal legyen. 

Mark Zuckerberg így fogalmazott…

A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg egy nemrégiben megjelent Reels videóban magyarázta el, hogy ez az új app az Insta élmény legjobb részeit gyűjti össze és ezáltal egy teljesen új alkalmazást hoz létre. Az Instagrammal ellentétben a Threads nem a videókra és a képekre összpontosít, sokkal inkább a szöveges tartalmakat helyezi előtérbe! 

Ki férhet hozzá az Instagram Threads alkalmazáshoz? 

Az új alkalmazást még csak 100 országban lehet használni, Androidos és iOS-alapú eszközökön. Európában sajnos egyelőre nem elérhető el különböző jogi aggályok miatt.

Zárógondolat

A Threads még új, és időre lesz szüksége a hibák rendezéséhez vagy például az olyan funkciók hozzáadásához, mint a hashtagek, az alternatív szövegek vagy az időrendi hírfolyam.

Az eddigi példátlan felhasználószámból következtetve nagy a valószínűsége annak, hogy ez egy népszerű és kedvelt alkalmazás lesz. A jövőben kiderül, hogy mennyire lesz hosszú életű. Mindenesetre mi kíváncsian várjuk a fejleményeket az applikációval kapcsolatban. 

Vajon sikerül megelőznie a Threadsnek a Twittert?

Forrás: Everything You Need To Know About Instagram Threads