info tipp 2024.02.22., csütörtök
5 perc

A Meta bejelentést tett: az elkövetkező hónapokban megkezdi az AI által létrehozott képek címkézését a Facebook-on, az Instagram-on és a Threads-en.

"Ahogy az emberi és a szintetikus tartalom közötti különbség elmosódik, a felhasználók tudni akarják, hol húzódik a határ" - állítja Nick Clegg, a Meta globális ügyekért felelős elnöke.

Várható funkciók és elképzelések

A vállalat a terv szerint a következő hónapokban több nyelven is megkezdi az AI által generált képek címkézését a platformjain.

A Meta különböző technikákat fog alkalmazni az AI által generált képek más képektől való megkülönböztetésére. Ezek közé tartoznak a látható jelölések, a láthatatlan vízjelek és a képfájlokba ágyazott metaadatok is.

Emellett új irányelveket vezetnek be, amelyek alapján a felhasználóknak fel kell tüntetniük, ha egy médiatartalom AI generált - ennek elmulasztása következményeket von majd maga után.

Előretekintés

Az elkövetkezendő 12 hónapban a Meta szorosan nyomon fogja követni a felhasználók visszajelzését a címkézett mesterséges intelligencia tartalmak kapcsán. Ezek a meglátások fogják alakítani a platform hosszú távú stratégiáját.

Jelenleg a Meta manuálisan jelöli a saját AI képgenerátora által létrehozott képeket. A jövőben azonban az észlelési eszközeit fogja felhasználni más szolgáltatók, például a Google, a Microsoft, az Adobe és további platformok AI-tartalmainak címkézésére.

Addig is a vállalat azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy kritikusan értékeljék a képeket megosztó fiókokat, és figyeljenek az esetleges ellentmondásokra, amelyek AI generálásról árulkodhatnak.

A legfontosabb tudnivalók

Az alábbiakban néhány kulcsfontosságú megállapítást teszünk, amelyek garantáltan hasznosnak bizonyulhatnak számodra, ha vállalkozásod van, vagy online marketinggel foglalkozol:

  • A hitelesség és az átláthatóság kulcsfontosságú lesz, ahogy a mesterséges intelligenciával készített képek elterjednek. Előrelátónak kell lenned, ha AI által generált tartalmat használsz a marketingben.
  • Két tábor alakulhat ki - azok, akik elfogadják az AI alkotásokat, és azok, akik továbbra is az "ember alkotta" tartalmakat preferálják. Meg kell értened, közönséged hogyan viszonyul a témához.
  • Megfelelő címkézéssel a szintetikus tartalmak nem befolyásolhatják posztjaid. Marketingesként azonban figyelemmel kell kísérned az AI használatával kapcsolatos felhasználói érzelmeket.

A Meta megközelítése megfontolt átmenetre utal, de ez nem zárja ki egy gyors változás lehetőségét sem. A szintetikus médiafelismerő eszközök, a digitális vízjelek és a metaadat-szabványok iránti érdeklődés valószínűleg megnő majd, így hozzáértő marketingesként érdemes ezen technológiákkal lépést tartanod.

Forrás: Meta Will Label AI Images Across Facebook, Instagram, & Threads