info tipp 2022.08.30., kedd
5 perc

Mostantól három egyszerű lépésben ütemezheted Facebook Reels-eidet a Creator Studio segítségével. Mutatjuk, hogyan!

Ha számodra még ismeretlen a Creator Studio felülete, akkor pár mondatban gyorsan összefoglaljuk, hogy miről is van szó. A Creator Studio bárki számára elérhető felület, aki rendelkezik Facebook oldallal. Funkcióját tekintve pedig lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy helyen kezeljék az összes Facebook oldaluk bejegyzéseit és elemzéseit, megkönnyítve ezzel munkájukat.

Most pedig egy új funkciónak köszönhetően Facebook Reels-ek előre ütemezésére is lehetőségünk van.

Facebook Reels-ek ütemezése Creator Studio-ban

Ha még nem használtad a Creator Studio-t, bejelentkezésnél ugyanazokra az adatokra lesz szükséged, mint amiket a Facebook oldaladnál is használsz. Nincs szükség további regisztrációs lépésekre.

Ezután kattints az “Új létrehozása” gombra, azon belül pedig a “Reels-videó létrehozása” lehetőségre, majd töltsd fel a videót. A gomb megnevezése megtévesztő lehet, mert nem a Creator Studioban hozod létre a tartalmat, hanem egy előre elkészített, kész videót kell feltöltened.

Az ideális hossz Facebook Reels-ek esetében legfeljebb 60 másodperc, arányait tekintve pedig függőleges. Azonban más videóméret feltöltésére is van lehetőség, amit a következő lépésben tudsz majd optimalizálni.

Ha feltöltötted a videódat, a “Módosítás” menüpontban át tudod méretezni a Reels optimális méreteinek megfelelően, 9:16-os arányba, illetve itt tudod a vágást is végrehajtani. Ezt a lépést természetesen kihagyhatod, ha már eleve függőleges volt a videód és nem haladta meg a 60 másodpercet.

Ha ezzel megvagy, továbbléphetünk a következő pontra.

A “Létrehozás” menüpontban írj leírást a videódhoz, hogy tudják az emberek, hogy miről van szó, majd időzítsd a közzétételét. Az utóbbit a “Közzététel” menüben tudod megtenni, ahol három opció közül tudsz választani: közzététel most, időzítés és mentés piszkozatként.

Ha időzítetted a bejegyzést, akkor már más dolgod nincs, csak várni, hogy kimenjen a posztod. Érdemes figyelni, hogy milyen eredményeket fog elérni a poszt, erre vonatkozó elemzéseket is elérhetsz a Creator Studio-ból.

Mi a helyzet az Instagram Reels-ekkel?

Letöltötted már ingyenes Instagram Reels kisokosunkat? Anyagunkban minden információt kézhez kapsz, amire szükséged lehet egy Reels készítéséhez!

Az Instagram Reels-ek időzítésével kapcsolatban is bizakodóak lehetünk, hiszen Alessandro Palluzi alkalmazáskutató a Twitteren dokumentálja az Instagram natív ütemezési funkcióinak fejlesztését. Palluzi legújabb bejegyzéséből pedig megtudhatjuk, hogy jelenleg azon dolgoznak a fejlesztők, hogy alkalmazáson belül lehessen ütemezni a bejegyzéseket és a Reels videókat.

Azonban egyelőre sajnos még nem tudni, hogy a funkció mikor fog elérhetővé válni.