info tipp 2023.04.18., kedd
3 perc

A LinkedIn egy új ingyenes igazolási rendszert vezet be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy igazolják személyazonosságukat és munkahelyüket.

Az igazolási lehetőségek közé tartozik a “CLEAR” rendszer használatával történő azonosítás (ez a funkció sajnos csak az USA-ban elérhető), a munkahely megerősítése, egy ottani email cím alapján, valamint a Microsoft Entra platformjának használata, amely egy digitális munkahelyi azonosító szerepét tölti be.

Az Instagrammal, a Facebookkal vagy a Twitterrel ellentétben, nem kell fizetned az igazolásért, amely megjelenik a profilodon. Munkahelyedet egyszerűen igazolhatod a céges e-mail címeddel, vagy a Microsoft Entra használatával. Ha saját személyazonosságod akarod igazolni, akkor hasznos lehet a LinkedIn együttműködése a CLEAR-rel, hiszen lehetővé tette a biztonságos megerősítést. Ha ezt használod, akkor a LinkedIn-profilodon megjelenítheted, hogy rendelkezel igazolással.

A LinkedIn kiemeli a megerősített felhasználókat zöld és kék pipákkal, de úgy tűnik, hogy ez csak a saját profilodon fog megjelenni, egy jelvény formájában, a platform többi részén nem lesz látható. Az új funkció most már elérhető minden LinkedIn felhasználó számára, feltéve, hogy a 4000 támogatott cég egyikénél dolgoznak. A Microsoft Entra hitelesítés április végén indul, kezdetben 2 millió LinkedIn tag számára.

Ahogy egyre több szervezet használ felhő alapú technológiát, és a pandémia utáni időszakban a toborzás sokszor távolról történt, nyilvánvalóvá vált az online hitelesítés szükségessége. “Az online hitelesség még sosem volt ennyire fontos" - mondja Alex Weinert, az azonosítási biztonság alelnöke a Microsoftnál, a The Verge-nak adott interjújában. "Egyre gyakrabban látunk hamisított bemutatkozásokat, ahol az emberek másoknak adják ki magukat, mint akik valójában. Sokan szeretnének megbizonyosodni arról, hogy ha egy bizonyos cég alkalmazottjával vagy képviselőjével beszélnek, akkor az illető megbízható-e. Az igény ez iránt  kristálytiszta."

A Microsoft Entra nem csak a LinkedInre korlátozódik. Az elektronikusan hitelesített azonosítók alkalmazhatóak háttér-ellenőrzésekhez, hitelkérelmekhez, jutalmazási programokhoz és sok más dologhoz is. A rendszer segíthet abban, hogy gyorsabban bekerülj új munkahelyedre, hiszen bizonyítani tudod, milyen végzettséggel rendelkezel.

Ezeket az információkat később több másik munkához és cégnél is felhasználhatod, így megkímélheted magad a szigorú biztonsági ellenőrzésektől. A rendszert egy decentralizált azonosítóval és egy bizalommodelllel támogatják, amely magában foglal egy kibocsátót, egy tulajdonost és egy ellenőrzőt. A szervezetek olyan digitális azonosítókat adhatnak ki, amivel a dolgozók bizonyíthatják, hogy tényleg az adott helyen végzik munkájukat. Ezek az azonosítók lehetővé teszik számukra, hogy kedvezményekhez jussanak, vagy akár azt is, hogy gyorsabban igazolják aktív munkaviszonyukat a pozitív hitelbírálat reményében. A Microsoft szeretné ezt a típusú rendszert egyre több helyre eljuttatni, ahol az igazolás és a kölcsönös bizalom szükséges.

 

"Ez csak a kezdet" - mondja Joy Chik, az azonosításért és hálózati hozzáférésekért felelős elnök a Microsoftnál. "Az igazolt azonosítói tanúsítványok növelhetik a bizalmat, hitelességet és ellenőrizhetőséget, miközben csökkentik a költségeket, az időt és a súrlódást sok különböző helyzetben."

 

Utolsó módosítás2024. 09. 03.