kezdő tipp 2021.07.20., kedd
3 perc

Szeretnéd tovább növelni a posztjaid elérését Instagramon? Akkor semmiképp ne mondj le a kreatív képaláírásokról. Ha a következő tippeket és trükköket beveted, garantáljuk, hogy követőid akcióba lendülnek!

Hogyan alkoss tökéletes képaláírást Instagramon?

1. Gyakorlás, Gyakorlás, Gyakorlás

Egy képhez írj minimum 3 képaláírás tervet. Hasonlítsd őket össze, szerkeszd és lásd meg, hogy melyik lett a leghatásosabb. Eláruljuk, az első változat csak nagyon ritkán lesz a legjobb opció, ezért érdemes még tovább ötletelni rajta. Figyelj oda a megfogalmazásra, az érthető tagolásokra és a helyesírásra, hiszen ezek mind hozzájárulnak a minőségi content gyártáshoz.

2. Legyen erős a kezdés!

Ragadd meg az emberek figyelmét: Indíts egy kérdéssel vagy kezdj egy meghökkentő ténnyel. Az első néhány szó mindig keltsen feltűnést és legyen hű a poszt üzenetéhez. Ez azért is fontos, mert a posztjaid első két sora látható csak a “tovább” gomb megnyomása nélkül.

3. Alkoss véleményt!

Oszd meg gondolataidat egy közelgő eseményről, például egy közkedvelt fesztiválról, egy új filmről vagy egy nemzetközi sportrendezvényről. A személyes vélemény kiváló beszélgetésindító, követőid  biztosan reagálni fognak rá. Persze ezt sem szabad túlzásba vinni és mellőzd az okoskodásnak tűnő, szakzsargonokkal teletűzdelt megfogalmazást.

4. Storytelling - Mesélj magadról!

A képaláírás remek lehetőség Instagramon, hogy elmeséld honnan jött a vállalkozásod ötlete, hogyan jutottál jelenlegi pozíciódba, mi volt számodra a siker titka vagy hogy milyen nehézségeket éltél át. Ne habozz megosztani azt sem, ha valami érdekes vagy humoros történésben volt részed.

5. Taggelj!

Amennyiben a poszthoz másik cég vagy márka is kötődik, a képaláírás megfelelő hely, hogy megemlítsd őket a posztban. Ettől változatosabb lesz az oldalad, valamint ők is hálásak lesznek neked a megjelölésért, előfordulhat, hogy viszonozni is fogják.

6. Használj emojikat!

A legjobb módja, hogy kiemeld, hangsúlyozd vagy illusztráld a képaláírás egy részletét. De a szöveg tördelésére is jó lehetőség, ha néhány emojival tagolod a különböző gondolatokat. Ettől lesz még egyedibb a posztod. 

 

7. Ne félj a hashtagektől!

A releváns hashtagek használata növeli annak az esélyét, hogy tartalmaid eljussanak a megfelelő célközönséghez és potenciális követőid könnyen Rád találjanak. Érdemes egy hashtag kutatást is végezned már az Insta oldalad indítása előtt, hogy a posztok készítésénél már ne ezzel teljen az értékes időd. Ehhez segítség lehet ingyenes hashtag stratégia sablonunk.

+ Bónusz tipp:

Alkoss bátran hosszabb képaláírásokat. Ebben az esetben tagold a szöveget bekezdések szerint, használj bullet pointokat, üres sorokat. Ez megkönnyíti a mondanivalód olvasását és megértését.

 

Záró gondolat:

Használd a felsorolt ötleteket rugalmasan és változatosan. A megfelelő elemek kombinálása már a következő posztod esetében szép eredményeket hozhat. Meglátod, a képaláírások szerkesztésére fordított idő rövid időn belül meg fog térülni!

 

 

Utolsó módosítás2024. 09. 17.