haladó tipp 2020.09.10., csütörtök
3 perc

Idegtépő tud lenni az Instagramra érkező kommentek megválaszolása, igaz? Az applikáció nem rendszerezi külön oldalra, így a sok követővel rendelkező fiókok hamar elveszíthetik az irányítást a hozzászólások megválaszolása felett.

Azonban a beletörődés helyett van más opció is! Készen állsz rá?

Tudtad, hogy az Instagramon a követőid elköteleződését a kommentek kezelésével tudod a legkönnyebben növelni?  A felhasználók 80%-a 24 órán belül várja a cégek válaszát, ami számodra egyet kell hogy jelentsen a rendszeres kommunikációval! Azt is érdemes észben tartani, hogy a fogyasztók 62%-a kellőképpen befolyásolható ahhoz, hogy egy rosszul vagy egyáltalán nem lereagált negatív észrevétel eltántorítsa a vásárlási döntés meghozatalától.

Hogy minél gyorsabban tudd kezelni az ilyen helyzeteket, mutatunk számodra néhány megoldást!

Előnyös lehet a mindennapi munka során, ha a két platformon létrehozott profilodat összekapcsolod. Így nem csak a Facebookra és Messengerre, de az Instagramra érkező értesítéseket és üzeneteket is egy helyen megtalálod.

A hozzászólások kezelése is innen a legegyszerűbb, hiszen a Vállalkozáskezelő felület a Bejövő üzenetek mappán belül külön menüpontot biztosít az Instagramra érkező kommenteknek.  Ezek után már nem kell a reakciók, követések és megjelölések között vadásznod rájuk!

A két közösségi média csatorna összekapcsolása desktopon és mobilon egyaránt megoldható. Számítógépen lépj be a Beállításokba, majd az Instagram opciót kiválasztva kattints a „Fiók hozzákapcsolása” gombra! Itt már csak be kell jelentkezned a fiókodba és máris a célegyenesben vagy!

Mobilon érdemes letölteni hozzá a Facebook Pages Manager alkalmazást, Android vagy iOS alapú telefonodra. A bejelentkezést követően koppints az üzenetek ikonra, és az Instagram profilod kiválasztása után már könnyebben átlátod a beérkezett üzeneteket!

Az Instagramon posztolt hirdetésekre érkező véleményeket a Facebook Ads Manager segítségével kezelheted  a legegyszerűbben. Pár kattintással eléred minden kampányod és hirdetésed, a kommenteket pedig megválaszolhatod, törölheted, elrejtheted vagy láthatóvá teheted.

Rengeteg időt és energiát spórolhatsz meg magadnak, ha egy felületről irányíthatsz mindent! Amennyiben előfizetsz a 21$ -os havidíjú az alkalmazásra, könnyedén hozzá tudod adni az Instagram és más csatornákon létrehozott profiljaidat. Az automatikus válaszokat kiválasztva már pillanatok alatt végezhetsz a napi teendőid ezen részével.

Győződj meg Te is a hozzászólások egyszerű és hatékony kezeléséről ebből a videóból!   

Legyen szó organikus posztokról vagy fizetett hirdetésekről, ez az alkalmazás biztosan tud megoldást ajánlani a kommentekkel kapcsolatos problémáidra! Egy hagyományos megosztás esetében a „To Review” gombra kattintva válassz ki egy hozzászólást, válaszolj rá azonnal, taggeld be későbbre (hogy könnyebben megtaláld), vagy szignáld rá az illetékes kollégád nevére!  Automatikus választ is beállíthatsz, ha biztosra akarsz menni és nem szeretnél kicsúszni az ajánlott 24 órán belüli válaszadásból.

A hirdetések esetében először hozzáférést kell adnod a „Refresh Ad Token” gombbal!

Forrás: Kim Garts

A megfelelő Instagram hirdetési fiók kiválasztása után minden beérkezett kommentet megjelölhetsz olvasatlanként, tovább szignálhatsz, törölhetsz vagy megtekinthetsz. Sajnos arra nincs lehetőség, hogy azonnal megválaszold, de a „View” gombra kattintva az Instagram felületéről máris megteheted ezt is!
Kisvállalkozásoknak a 79$ / hó csomagot ajánlja az Agropulse, amellyel egyszerre akár 10 közösségi média profilt is kezelhetsz.

Záró gondolat

Bármelyik opciót választod, a lényeg a mihamarabbi reakció! Ne hagyj megválaszolatlanul egy kérdést vagy észrevételt sem, hiszen ez rossz fényt vet Rád és az általad képviselt márkára!

Forrás: How to Manage Instagram Comments Without Pulling Out Your Hair