info tipp 2018.09.13., csütörtök
2 perc

A Facebook pár napja megszüntette csillagos értékelési rendszerét, így ha egy felhasználó szeretné kinyilvánítani véleményét egy adott vállalkozással kapcsolatban, mostantól csak azt kell eldöntenie, hogy ajánlja vagy nem ajánlja azt a többi felhasználónak.

A közösségi oldal vélekedése, hogy az ajánlás nagy támogató erőt jelent, hiszen amikor egy Facebook felhasználó nyilvánosan ajánl téged, mint vállalkozást, az ajánlása megjelenik az oldaladon, így bárki számára láthatóvá válik. 

Persze olykor-olykor negatív véleményüket is hangoztathatják a felhasználók. De mint tudjuk, ha ezt okosan kezeljük, akár erősíthetjük is márkánkat. 

Akad azonban olyan eset, amikor trollok lepik el oldalunkat, valótlan állítás vagy valós állítás hamis színben kerül ki a felületre. Ilyenkor mit tehetünk? A Facebook természetesen erre az eshetőségre is felkészült, így ha tisztességtelen vagy kéretlen tartalmat kapunk, a bejegyzés menüjében jelenthetjük azt.

Amikor valaki ajánl egy vállalkozást, meghatározhatja a megosztás célközönségét. Ha például ajánlást tesz közzé, és az Ismerősöket adja meg célközönségként, az ajánlását csak az ő ismerősei láthatják. Ez azért fontos, mert csak a nyilvánosan megosztott ajánlások számítanak bele oldalad általános értékelésébe. 

Egy adott oldal értékelésének megtekintéséhez nyisd meg az oldalt, majd koppints az Ajánlások vagy Vélemények fülre.

És akkor most nézzük, hogyan tudod bekapcsolni saját oldaladnál az Ajánlások lapfület:

  • Koppints a Beállítások menüpontra.
  • Koppints a bal oldali oszlopban az Oldal módosítása pontra.
  • Koppints a Lapfül hozzáadása lehetőségre.
  • Koppints az Ajánlások vagy a Vélemények melletti Lapfül hozzáadása lehetőségre.

Fontos! Ha az oldaladon korábban már szerepelt vélemény, az ajánlások lapfület a rendszer automatikusan beállította a frissítés során. 

Ajánljuk az Ajánlások lapfület?
Természetesen! Hiszen az ajánlások segítenek a felhasználóknak többet megtudni vállalkozásodról, és megkönnyítik az oldalad felfedezését a Facebook keresőjében

interword blog feliratkozás

Forrás: Facebook Súgóközpont