info tipp 2020.07.07., kedd
4 perc

A Facebook népszerűsége továbbra is töretlen, élharcosként szerepel a közösségi média egyre bővülő világában. A felhasználói élményt fenntartani csak folyamatos fejlesztésekkel lehet, így még a leginkább “up-to-date” követők számára sem ismert minden bevezetett funkció.
Az alábbiakban összegyűjtöttünk 12 tippet, melyekkel Te is profi “Facebookozóvá” válhatsz!

 1. Állítsd le a követést a túl sokat posztoló ismerőseidnél

Biztosan Neked is van olyan ismerősöd, aki megosztja minden gondolatát, napi 4-5 “viccet” posztol, illetve évekkel ezelőtti híreket oszt meg, ami alatt szabályos kommentháború alakul ki. Érthető, hogy nem vagy rá kíváncsi, néha akár fel is idegesíthet. Törölni nem szeretnéd, mert mégis csak ismered, így szemet hunysz felette...egy darabig.

De tudtad, hogy van más megoldás? Egyszerűen csak menj rá az adott személy profiljára, és a ‘Követés’ gomb melletti lefelé mutató háromszögre kattintva válaszd ki a ‘Követés leállítása’ opciót. Az applikációban ezt az ‘Üzenetek’ gomb mellett található figurára koppintva érheted el.

2. Tedd egyedivé a posztjaidat 

Ha unod a Facebook alapértelmezett betűtípusát, nincs más dolgod, mint megtalálni a leginkább hozzád passzolót! Ebben nyújt segítséget a Cool Fonts Online.

3. Kapcsold ki a szülinapi értesítés funkciót

Minél több ismerősöd van, annál nehezebb észben tartani a születésnapokat. Ezért is vezette be a Facebook évekkel ezelőtt a születésnapi értesítő funkciót. Ennek persze számos előnyét fel lehet sorolni. Ha Te mégis azok közé tartozol, aki rosszalja a minden reggel beérkező értesítőt, egyszerűen véget vethetsz a rémálomnak.

Keresd a ‘Beállítások’ ‘Értesítések’ menüponton belül a Születésnapokat és kapcsold ki!

Tipp: Ne felejtsd el előbb minden közeli hozzátartozód neves napját feljegyezni magadnak!

4. Nézz vissza minden adatot magadról 

Gondoltad volna, hogy néhány gombnyomással elérhetsz minden korábban posztolt vagy megosztott képet, illetve a kapott és küldött üzeneteket? Vagy akár csekkolhatod követőid és az általad követettek listáját... sőt, még a múlt évtized elejéről megmaradt bökéseket is!

Böngészőből A ‘Beállítások’, ‘Facebook- adataid’ kiválasztásával érheted el őket. Az applikációban pedig  bökj rá a ‘Beállítások’-ra, majd a ‘Saját információ letöltése’ kiválasztása után nosztalgiázz kedvedre

5. Töltsd le a barátaid teljes fotóalbumát 

Felkerült a múlt hónapban tartott esküvő összes képe, Te pedig nem szeretnéd menteni egyesével? Természetesen erre is van megoldás!
  1. Töltsd le a DownAlbum alkalmazást!
  2. Keresd meg a letölteni kívánt albumot a Facebookon!
  3. Kattints a DownAlbum ikonra a böngésző eszköztárán, majd kattints a „Normál” gombra!

6. Némítsd le a csoportos beszélgetéseket könnyedén 

Napjainkban a legtöbb baráti találkozót, családi rendezvényt Messenger csoportban szervezünk le. Persze nem egy a bioritmusunk, különböző időszakban dolgozunk, így zavaró lehet a többiek beszélgetésről folyamatosan kapni az értesítéseket.

A Facebook ebben is segítségedre van, hiszen Messenger alap funkciója a “Némítás”. Beállíthatod, hogy visszavonásig vagy bizonyos időszakra szeretnél mentesülni a hangos értesítésektől, miközben ugyanúgy megkapod az üzeneteket.

7. Ne áruld el, hogy láttad

Biztosan veled is előfordult már, hogy véletlenül megnyitottál egy üzenetet, amit vagy egyáltalán nem, vagy csak abban a pillanatban nem akartál elolvasni. Persze onnantól kezdve a másik fél látja az aktivitásod, ami egyéb bonyodalmakhoz vezethet. 
Erre kínál megoldást az Unseen for Facebook alkalmazás.
 
Fontos! Ha letöltötted, kattints rá, hogy biztosan be legyen kapcsolva! Ezt követően egy ismerősödnél sem fog megjelenni a “Látta” felirat.

 

8. Csekkold, melyik barátod van épp a közelben 

A Facebook mobil applikáció segítségével könnyedén értesülhetsz arról, ha egy régen látott ismerősöd hozzád közel tartózkodik. Nincs más teendőd, mint a szendvics menüben kiválasztani az ‘Ismerősök a közelben’ opciót.

Ha először használod, bökj rá a ‘Bekapcsolás’ gombra és a távolsági adatok megadása után már látod is a közelben tartózkodó barátaidat.

9. Mentsd el későbbre az érdekes tartalmakat 

Akár az időhiány vagy a nagy adatforgalom miatt, de gyakran nincs lehetőségünk egy hosszabb cikket vagy videót megnézni. Ez ma már nem okozhat akadályt, hiszen minden posztot elmenthetünk a “jövőbeli énünk” számára. Egyszerűen csak menj a megosztott tartalom jobb felső sarkában található három pontra és válaszd ki a ‘Mentés’ opciót!

Ezt követően bármikor eléred a ‘Mentve’ menüpontra kattintva, így arra alkalmas időpontban már könnyedén megtekintheted.

10. Állítsd le a videók automatikus lejátszását a hírfolyamodban 

A videók automatikus lejátszása zavaró lehet, amennyiben csak a hírfolyamot görgetnéd végig vagy keresel egy posztot. Jó hír azonban, hogy a Facebook lehetőséget ad az automatizálás leállítására Andriodon és iOS-en egyaránt - csak ismerni kell  a hogyanját. 

Egyszerűen csak keresd a ‘Beállítások’ menüponton belül a  ‘Videók’,  ‘Videók automatikus lejátszása’, ‘Kikapcsolás’ funkciót és máris élvezheted a mozgókép mentes hírfolyamot!

11. Nézd meg, mennyi időt töltesz naponta a Facebook-on 

Ha megkérdezik, mennyi időt töltesz a közösségi média böngészésével, Te meg tudod mondani pontosan? A válasz többnyire “NEM”. Azonban számos esetben szerencsés lenne szembesülnünk az internetes szokásainkkal. Ezért is remek ötlet a Facebook fejlesztőitől, hogy erre lehetőséget ad.

Nyisd meg az applikációban ‘Beállítások és adatvédelem’ fülön ‘A Facebook-on töltött időd’-t és csodálkozz rá az eléd táruló statisztikára! 

12. Ne felejts el offline lenni

Ne aggódj, ha riasztó képet kaptál magadról az előző pont alapján!
A statisztika alatt könnyedén be tudsz magadnak állítani egy emlékeztetőt, ami jelzi Neked a Facebook-ra szánt időd lejártát.

Záró gondolat

A Facebook számos lehetőséget nyújt, hogy az igényeidnek megfeleljen és növelje a felhasználói elégedettséget. Használd ki, módosítsd a saját elképzeléseid szerint és hozd ki a legtöbbet a közösségi médiával töltött időből!

Források: