haladó tipp 2022.02.10., csütörtök
4 perc

Az Instagram igazán hatékony platform lehet a marketingesek számára, hiszen jelenleg nincs is jobb felület a vizuális tartalmat hirdetni kívánó szakemberek számára. Az Insta app önmagában elegendő lehet az induláshoz, de a megfelelő kiegészítő eszközök használata lényegesen felgyorsíthatja az eredményeket. Azok számára, akik Instagram marketingjüket magasabb szintre szeretnék emelni, a következő eszközöket ajánljuk.

Az Instagram saját filterei és szerkesztési lehetőségei segíthetnek a nagyszerű tartalom létrehozásában, de ezek kizárólagos használata gyakran azt jelentheti, hogy ugyanúgy néz ki mint mindenki másé. Ezekkel a tervező eszközökkel kiemelheted Instagram történeteidet, reelseidet, és a bejegyzéseidet is. 

#1. ANIMOTO

 A szemet gyönyörködtető videótartalom készítése hihetetlenül időigényes lehet, még tapasztalt tervezők számára is.
Az Animoto videós storybordjaival rengeteg időt spórolhatsz meg legyen szó storyról, reelsről, vagy feed mozgóképről. 

Ez az alkalmazás sablonokat tartalmaz, az oktatóanyagoktól kezdve az ajánlásokon át a termék promóciókig. Mindemellett az Animoto több ezer dalt tartalmaz, így kiválaszthatod a számodra tökéletes hangot is. 

Költség: Ingyenes és alkalmazáson belüli fizetős csomagok. 

#2. CANVA 

Ha egy olyan alkalmazást keresel, amely videós tartalmakat, storykat és Instagram bejegyzéseket is tud tervezni, akkor neked a Canva a legjobb választás. Ez az asztali és mobil alkalmazás több ezer sablont tartalmaz minden típusú Instagram bejegyzéshez, valamint stock képeket és grafikai elemeket is beilleszthetsz terveidbe.

Könnyedén tudod másolni a lapokat amely megkönnyítheti a tudatos tervezést. Együttműködhetsz az alkalmazáson keresztül csapattársaiddal és ügyfeleiddel egyaránt. 

Költség: Ingyenes és fizetős tervek.

Az Instagram 1 db linket engedélyez a bióban, ezt használd is ki, és ne felejtsd, hogy mobilbarát legyen. 

#3. CAMPSITE 

A Campsite segítségével olyan mobil céloldalt állíthatsz be, amely sokkal nagyobb link erővel rendelkezik. Tetszőleges számú külső hivatkozást adhatsz hozzá és jeleníthesz meg időrendi vagy fontossági sorrendben.

Ha pedig Instagram fiókod összekötöd a “Campsite”-al, linkjeidhez bélyegképeket adhatsz hozzá, amely segít a felhasználóknak megtalálni a megfelelő linkeket, ezáltal nagyobb forgalom irányul honlapodra.

Az Instagramról érkező forgalom nyomon követése érdekében a Campsite alapvető elemzéseket is kínál. Így láthatod, hogy mely tartalmak és cselekvésre ösztönzések (CTA-k) generálják a legnagyobb forgalmat.

Költség: Ingyenes és fizetős tervek. 

#4. LINKTREE

A Linktree segítségével korlátlan számú linket adhatunk hozzá tetszőleges sorrendben a fő link alá. Így az emberek több platformon elérhetnek. A Linktree  e-kereskedelmi oldalakkal is integrálható, ezáltal lényegében egy másik lehetőséget is kínál az Instagram fiók bevételszerzésére.
Csekkold az Interword Linktree oldalát:  linktr.ee/interword

Költség: Ingyenes és fizetős. 

Ahhoz, hogy termékeinket népszerűsítsük és növeljük a közönségünket, ez a fajta lehetőség remek ötlet lehet, azonban a lebonyolítása bonyolultabb mint hinnék. Ezekkel az eszközökkel időt takaríthatunk meg, és segítenek abban is, hogy a platform irányelveinek megfeleljünk. 

#5. SHORTSTACK

Ennek az alkalmazásnak a segítségével, külső űrlapokat állíthatunk be, amelyeket elmagyarázzák a játék feltételeit.

Támogatja a megjegyzés alapú versenyeket is. pl: Kérd meg követőidet, hogy kommenteljenek a bejegyzés alá, ezáltal részt vesznek a játékban, a ShortStack pedig automatikusan begyűjti a felhasználóneveket és azok megjegyzéseit. Véletlenszerűen nyertest is kisorsol. 

Költség: Csak fizetős csomagok!

#6. WISHPOND

Ha népszerűsíteni szeretnéd márkádat, és lekötni követőidet, egy hashtag verseny okos megoldás lehet. A Whispond megkönnyíti az Instagram versenyek lebonyolítását független attól, hogy milyen egyszerűnek vagy összetettnek szeretnéd azt.

Emellett olyan tulajdonságokkal rendelkezik, hogy kiszűri azokat az egyéneket akik bekövették az oldalad és képes összegyűjteni az összes képet amely az adott hashtaghez volt kapcsolva. 

Költség: Csak fizetős csomagok!

Az ügyfelek és a követők óriási előnyt jelentenek vállalkozásod számára, tartalmuk pedig ideális lehet termékeid reklámozására. Ezekkel a platformokkal könnyen megtalálhatod és újrahasználhatod a mások által készített bejegyzéseket.

#7.PIXLEE

Követőid kiváló minőségű tartalmat osztanak meg az Instagramon? A Pixlee segítségével újra felhasználhatod a legjobbakat.

Az alkalmazás automatikusan összegyűjti a márkádhoz tartozó felhasználói tartalmakat, így alkalmazhatod őket e-mail marketingedben és egyéb csatornákon is. Ezzel a platformmal az UGC-t automatikusan vásárolható bejegyzésekké alakíthatod, amelyek közvetlenül az e-kereskedelmi weboldaladra hivatkoznak.
Mivel a Pixlee automatizálja az engedélyezési folyamatot, Te fenntarthatod a márka biztonságát, miközben elismered az eredeti alkotót.

Költség: Csak fizetett csomagok!

#8. REPOST

Talán ez az egyik leggyakrabban használt alkalmazás. Ezzel az appal nemcsak a bejegyzéseket tudjuk újraposztolni, hanem az Instagram storykat is.

Először is kérj engedélyt az újbóli közzétételhez az eredeti alkotótól. Ezután másold ki a megosztani kívánt tartalom linkjét. Az alkalmazás újra közzéteheti a tartalmat és a feliratot a profilodban, egy vízjellel együtt, amely az eredeti készítőt jelöli.

Költség: Ingyenes és fizetős tartalmak.

A hashtagek növelhetik a tartalmad elérését, és segíthetnek az új felhasználóknak megtalálni a vállalkozásodat, de nem mindig könnyű tudni, hogy milyen kulcsszavakat kell használni. Ezekkel az Instagram hashtag eszközökkel megtalálhatod a legjobb választásokat, és maximalizálhatod azok hatását.

#9. HASHTAGIFY

Ez az applikáció valós idejű statisztikát biztosít minden hashtaghez, így láthatod mi az ami most a legnépszerűbb és hogyan szerepelt a héten vagy az elmúlt hónap során. Emellett ha ezt használod, ötleteket kaphatsz a kapcsolódó hashtagekhez is, amelyek növelik az elérést.

Olyan mutatókat is nyomon követ, mint az elköteleződési arány és a tartalom minősége, így azonosíthatja, hogy mely hashtagek adják a legjobb eredményeket.

Költség: Csak fizetős csomagok.

#10. KEYWORD TOOL

Ha többször ugyanazt a hashtag-listát használod, a Keyword Tool segíthet a lista bővítésében. Bármilyen kulcsszót beírhatsz a keresősávba, és több tucat hashtag ötletet kaphatsz.

Az eszköz a használat alapján rendezi az eredményeket, így gyorsan láthatod, hogy mely hashtagek biztosítják leginkább a kívánt megjelenést a tartalomnak.

Továbbá lehetőségekkel is rendelkezik, amelyek segítenek megtalálni a kevésbé versenyképes hashtageket. Akár a mentett hashtag-listákat is másolhatod és beillesztheted a bejegyzéseidbe, így egyszerűsítheted az Instagram közzétételi folyamatát.

Költség: ingyenes és fizetős csomagok.

Az Instagram közvetlen üzenetei (DM-ek) rengeteg lehetőséget rejtenek a márkák számára. A DM-ekkel a kapcsolatépítéstől a termékek értékesítéséig mindent megtehetsz. Ezek a chatbot-alkalmazások segíthetnek abban, hogy több beszélgetést kezdeményezz.

#11. MANY CHAT 

Rengeteg olyan történet-említést kapsz, amelyek soha nem vezetnek sehova? Sok olyan üzenetet kapsz a potenciális ügyfelektől, amelyek mennyisége végeláthatatlan?
A ManyChat segítségével hatékonyabban válaszolhatsz az említésekre és az üzenetekre anélkül, hogy manuálisan válaszokat kellene írogatnod.
Használhatod a GYIK-sablonokat is, amelyek segítségével a potenciális ügyfelek gyorsan megkaphatják a szükséges válaszokat.

Az alkalmazás csevegő sémákat is tartalmaz a történetek említéséhez, amelyek segítségével visszajelzéseket és véleményeket kaphat az ügyfelektől.

Költség: Ingyenes és fizetős tartalmak.

#12. SENDPULSE

Ezzel az applikációval triggereket és beszélgetéseket hozhatsz létre. Bár nem rendelkezik annyi előre elkészített sablonnal de lényegesen megkönnyíti a DM-ek testreszabását. Összetett szabályokat is beállíthatsz vele pl: információszolgáltatás, kapcsolatok építése, ügyfelek minősítése. 

Költség: Ingyenes és fizetős csomagok.

Ahhoz, hogy még sikeresebb légy a közösségi médiában, elengedhetetlen egy jó tartalomtervező ahol, személyre szabhatod platformjaid és posztjaid. 
Töltsd le ingyenesen az Interword saját tartalomnaptárát és tervezz meg mindent tudatosan!  interword.hu/tartalomnaptár  

ZÁRÓ GONDOLAT

Akár vonzóbb tartalmat szeretnél közzétenni, vagy több beszélgetést indítani, terméket eladni, ügyfeleid felhasználói tartalmait szeretnéd kihasználni, ezek az alkalmazások segíthetnek abban, hogy sikeresebb legyél az Instagramon. 

Forrás: 18 Instagram Tools to Improve Your Marketing